Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 23. decembrim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

7.lapa

Ikonu izstāde

Publicitātes foto

Laikmetīgās mākslas galerijā «Bazar’t» (tirdzniecības centra «Mols» telpās Rīgā, Krasta ielā 46) aplūkojama Latvijas un Zviedrijas ikonu gleznotāju ikonu izstāde «Klusums».

Gaidot gada skaistāko notikumu - Ziemassvētkus, Latvijā un Zviedrijā strādājošie ikonu gleznotāji, kas apvienojušies Ikonogrāfu biedrībā, piedāvās skatītājiem ieskatīties mākslā, kas stāv pāri laikmetiem - evaņģēlijā krāsās.

Mūsu ēras 7. gadsimta Austrumu baznīcas tēvs Sirdsskaidrais Damaskas Jānis teicis: «…kas ir vārds dzirdei, tas ikona redzei…»

Izstādē būs apskatāmas ikonas, kas gleznotas tradicionālā ikonogrāfijas tehnikā uz liepas koka dēļiem, uz vecu koka galdu virsmām, pie Baltijas jūras atrastiem koka gabaliem, kā arī Zviedrijā tapusi mozaīkas tehnikā veidota ikona.

Ikonogrāfu biedrība Latvijā strādā kopš 2012. gada un kopš dibināšanas brīža katru gadu ir veidojusi ikonu izstādes Latvijā un ārvalstīs.

Ikonu izstāde «Klusums» būs apskatāma līdz 2023. gada 15. janvārim.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais