Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 23. decembrim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

5.lapa

Koncerts «Klāt pie sevis»

Publicitātes foto

Latvijas Universitātes jauktais koris «Juventus» un tā mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons aicina ikvienu kora draugu uz koncertu «Klāt pie sevis», kas sestdien, 17. decembrī, izskanēs Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Šajā brīnumainajā svētku gaidīšanas periodā, kas ir piepildīts ar cerībām, sapņiem un sirsnību, ir svarīgi atrast laiku arī sev. Apstāties uz brīdi svētku burzmā, lai būtu klāt pie sevis.

Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņota Uģa Prauliņa «Missa Rigensis», kas turpinās «Juventus» pēdējās sezonās ieviesto tradīciju - gada nogalē atskaņot mesu.

«Missa Rigensis» («Rīgas mesa») komponēta 2002. gadā un ir viens no zināmākajiem komponista darbiem. Skaņdarbā sastopam komponistam raksturīgu kompozicionālu arku - tehniski sarežģītas vokālās kora partijas tiek ievītas pilnvērtīgā muzikālā saturā ar spilgti individuālu, tieši Uģim Prauliņam raksturīgu kompozīcijas stilu.

Koncerta otrajā daļā tiks atskaņoti vairāki skaņdarbi no jaunā kora albuma «Jauns sākums». Tiks izpildīti pašmāju komponistu Jēkaba Jančevska, Irīnas Mihailovskas, Kaspara Zemīša, Lauras Jēkabsones, Artura Maskata, Jēkaba Nīmaņa un Valta Pūces skaņdarbi, kas veltīti «Juventus» simtgadei. Pirmatskaņojumu šie skaņdarbi piedzīvoja 2022. gada 21. maijā koncertā «Jauns sākums», kas korim bija viens no nozīmīgākajiem aizvadītā gada notikumiem.

Koncerts «Klāt pie sevis» būs atkalsatikšanās mūzikā ar kora tradīciju - atskaņot mesu, kā arī atskatīšanās uz padarīto, izpildot darbus, kas 2022. gadā korim ir īpaši nozīmīgi un saistīti ar tā identitāti.

Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais