Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 23. decembrim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

3.lapa

Sirsnīgs koncerts Rātslaukumā

Publicitātes foto

«TV3 Group Latvija» sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu (BSF) jau 15. reizi organizē sirsnīgāko labdarības akciju «Eņģeļi pār Latviju», aicinot palīdzēt 187 bērniem visā Latvijā, kuru ārstēšanai kopā nepieciešami 464 222,31 eiro.

Akcijas laikā notiks vairākas īpašas aktivitātes, lai saliedētu sabiedrību vienota mērķa labad un ikvienam sniegtu iespēju piemērīt eņģeļa spārnus, palīdzot bērniem ar veselības problēmām.

Šogad «Eņģeļi pār Latviju» aicina palīdzēt pieciem akcijas vēstnešiem - Aurorai (7), Veltai (10), Mihailam (9), Artūram (4), Polīnai (9) un vēl 182 bērniem visā Latvijā, kam līdzcilvēku atbalsts palīdzēs uzlabot dzīves kvalitāti, dāvājot iespēju cīnīties par laimīgu, veselīgu un skaistiem mirkļiem piepildītu ikdienu. Kā pastāstīja BSF speciālisti, slimo bērnu skaits katru gadu palielinās, līdz ar to arī sabiedrības iesaiste kļūst par aizvien lielāku nepieciešamību. Akcijas ietvaros iezīmētais mērķis - 464 222,31 eiro - ļaus palīdzēt 187 bērniem, kam palīdzība nepieciešama visvairāk, taču kopumā atbalstu gaida 337 bērniņi visā Latvijā, kuru ārstēšanai nepieciešami 800 287,29 eiro.

Akcijā šogad palīdzību gaida 88 bērni ar autiskā spektra traucējumiem, 25 bērni ar kustību traucējumiem, 56 bērni, kuriem palīdzība ir nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī astoņi bērni, kam slimnīcas palīdzība nepieciešama vajadzības gadījumos (neiroloģija).

Par akcijas kulmināciju ik gadu kļūst aizkustinošs labdarības koncerts, ko iepriekšējos gados varēja vērot tikai televīzijas ekrānos, taču šogad 18. decembrī ikviens aicināts doties uz Rātslaukumu, kur lieliski Latvijas mūziķi vienosies vērienīgā un sirdi sildošā pasākumā, kas veltīts akcijas varoņiem - bērniem, kuri, neskatoties uz veselības likstām, saglabā cīņassparu un priekpilnu attieksmi pret dzīvi.

Koncertā piedalīsies: Intars Busulis ar ansambli «Dzeguzīte», grupa «Citi zēni» kopā ar bērnu studiju «Kukaiņi», Arstarulsmirus, Aminata, Daumants Kalniņš ar Kasparu Zemīti, Rūta Dūduma un Jānis Ķirsis, «Riga Gospel Choir», Kristīne Prauliņa, grupa «Sudden Lights», Agnese Rakovska ar Karlīni Annu Ērgli, grupa «DaGamba», Aija Vītoliņa, Chris Noah, kā arī Linda Leen. Savukārt par īpašu atmosfēru parūpēsies koncerta vadītāji Kristaps Rasims un Kristīne Garklāva (attēlā).

Lai akcijā varētu iesaistīties pēc iespējas lielāks skaits cilvēku, ziedojumu tālruņa maksa šogad no 4,27 eiro samazināta uz 1,42 eiro. Akcijā iesaistītajiem bērniem katrs ziedojums būs kā solis tuvāk viņu sapņu piepildījumam - veselīgai un laimīgai ikdienai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais