Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumu afiša no 17. līdz 23. decembrim

© Publicitātes foto

4.lapa

Ziemas variācijas

Publicitātes foto

Decembris Liepājas teātrī nav iedomājams bez tradicionālajiem svētku koncertiem, kas notiek jau vairāk nekā 10 gadu, pulcējot skatītājus koncertos no decembra vidus līdz pat jaunajam gadam. Šogad tās ir «Ziemas variācijas» un pirmizrāde gaidāma sestdien, 17. decembrī, pulksten 13.00.

Šajā svētku koncertā režisors Mārtiņš Kalita kopā ar teātra aktieriem aicina izsekot šī svētku laika tradīcijām. Kā mainījušies svētki un kā tos ietekmējis laiks, kurā dzīvojam? Kuras ir tās lietas un tradīcijas, kas nemainīgi saglabājušās, kuras esam ieguvuši no jauna un kuras pazaudējuši?

Koncertā skanēs gan Ziemassvētku dziesmas, gan svētkiem neierastāka mūzika - izrādes radošā komanda liks kopā stāstu pie stāsta - klusus un mierīgus, skaļus un jaudīgus, humora pilnus un dauzonīgus -, lai Ziemassvētki atklātos visās iespējamās variācijās.

Koncertā piedalās: Agnese Jēkabsone, Karīna Tatarinova, Everita Pjata-Gertnere, Anete Berķe, Agnija Dreimane, Egons Dombrovskis, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kārlis Artejevs, Valts Skuja un mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

Skatuve - Mārtiņš Kalita, horeogrāfija - Liene Grava, gaisma - Mārtiņš Feldmanis, video - Dainars Albužis, muzikālais vadītājs - Normunds Kalniņš, vokālā pedagoģe - Ieva Dreimane.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais