Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. decembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Andersena pasakas Ziemassvētkos

Cēsu Mazais teātris piedāvā izrādi bērniem Ziemassvētku noskaņās - «Andersena pasakas Ziemassvētkos».

Jauniestudējuma idejas autori ir aktieri Ivo Martinsons un Mārtiņš Liepa. Izrādē piedalās: Ivo Martinsons, Mārtiņš Liepa un Ilze Liepa (abi attēlā).

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sapņu, cerību, pārdomu un ilgu pilns. Un tas ir vislabākais laiks, lai, īsinot garos ziemas vakarus, lasītu pasakas un iztēlotos, kāda tad ir tā princese, kurai izgulēties traucēja viens vienīgs zirnis, piedzīvot karaļa vēlmi pēc jaunā tērpa, kā arī būt kopā ar neglītu pīlēnu, viņa piedzīvojumiem bagātajās pārvērtībās.

Izrāde piedāvā teātri trīs dažādos veidos. Tā veidota tā, lai viegli varētu doties ciemos pie visiem Latvijas bērniem.

Tuvākās izrādes: svētdien, 4. decembrī, «Willa» teātrī Rīgā, 7. decembrī - Kandavas kultūras namā, 9. decembrī - Ogresgala kultūras namā, 17. decembrī - Vecpiebalgas kultūras namā un 18. decembrī - Blīdenes kultūras namā.

Cēsu Mazais teātris sāka savu darbību 2019. gadā ar mērķi attīstīt profesionālu, neatkarīgu mazās formas teātra platformu Cēsīs un reģionā. Lai arī teātris galvenokārt iestudē izrādes bērniem un jauniešiem, mērķis ir veidot repertuāru, uzrunājot dažādus režisorus, neaizmirstot cilvēkus ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī aktualizēt tēmas, kas skar katru indivīdu atsevišķi un sabiedrību kopumā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!