Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Skorpiona zvaigznājā

Trešdien, 7. decembrī, VEF Kultūras pils Kamerzālē gaidāma skatuves dueta - Antas Eņģeles un Lailas Ilze Purmalietes - akustiskā koncertprogramma «Skorpiona zvaigznājā», kurā skanēs ļoti īpašas latviešu komponistu dziesmas, tautasdziesmas un Lailas Ilzes Purmalietes melodiskās dziesmas.

Unikālais skatuves duets jau iekarojis klausītāju sirdis ar savu neatkārtojamu balsu saderību. Tā izpildījumā dziesmas iegūst jaunu skanējumu, kas pārsteidz ar muzikalitāti. Visām dziesmām pamatā ir ļoti laba dzeja, tādēļ izpildījumā vienmēr galvenā nozīme ir dziesmas jēgas atklāšanai, tās vēstījuma nodošanai klausītājam. Katra dziesma kļūst par notikumu un īpašu stāstu.

Anta Eņģele ir dziedātāja ar ļoti plašu repertuāru, kas aptver komponistu, tautu un noskaņu dziesmas. Viņas izpildījumam ir raksturīgs maģisks magnētisms un muzikalitāte. Ar savu zemo, savdabīgo balsi viņa spēj fascinēt klausītājus. Un tā tas arī notiek - viņas klausītāju loks tikai paplašinās.

Laila Ilze Purmaliete ir dziedātāja un komponiste, kuras kontā ir jau senāk izdoti vairāki mūzikas albumi, no kuriem dziesmas turpina skanēt un ir populāras. Lailas dziesmām un viņas balsij raksturīgs ļoti harmonizējošs un dvēselisks skanējums. Viņas samtaino sievišķīgo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu, un klausītāji to novērtē. Lailas muzikālā darbība aptver visplašākās jomas - popmūzika, kantri mūzika, kora mūzika, dziesmas teātra izrādēm un pat mūzikli. Lielu daļu sava karjeras Laila bija veltījusi producēšanas darbam, bet nu atkal pievērsusies savas mūzikas radīšanai un izpildīšanai.

Šī dueta uzstāšanās nav biežs notikums, jo katra dziedātāja atsevišķi dzīvo savu ļoti aktīvu radošo dzīvi, bet nu ir tā retā iespēja baudīt abu dziedātāju uzstāšanos Rīgā.

Dziedātājas ļoti aktīvi darbojas sociālajos tīklos un piesaista sava talanta cienītājus, rīkojot gan tiešsaistes koncertus, gan citas aktivitātes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais