Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 3. decembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Naudas, varas un panākumu absurda pasaule

Publicitātes foto

Ceturtdien, 1. decembrī, pulksten 20.00 bārā «Aleponija» (Ernesta Birznieka-Upīša ielā 22, Rīgā) notiks «Neierastās literatūras» pasākums» - Andra Alpa un Toma Auniņa («m.a.t.a.d.a.t.a.») performance «Miesa».

Mākslinieki pētīs naudas, varas un panākumu absurda pasauli, kas stāv pāri cilvēciskai mīlestībai. Performances ilgums: aptuveni 30 minūtes.

Performances laikā rakstnieks Andris Alps un mūziķis Toms Auniņš («m.a.t.a.d.a.t.a.») mēģinās radīt skatītajiem diskomforta sajūtu ar teatrālo žestu palīdzību, pētot indivīda un advancēta kapitālisma konfrontāciju.

Andris Alps - iesākumā dzejnieks, kurš šobrīd pārsvarā raksta prozu. Viņš rakstniecībai pievērsās pirms nepilniem četriem gadiem. Pa šo laiku absolvējis Literārās akadēmijas dzejas un prozas meistardarbnīcas, piedalījies dzejas nometnē Liepājas Karostā, pabijis Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, apmācījis jaunos rakstniekus, lasījis un arī publicējis gan prozu, gan dzeju žurnālos un laikrakstos, tostarp «konTEKSTS», «Punctum» un «Strāva». Arī pats rīko dzejas lasījumus, no kuriem lielākie norisinājušies Tallinas ielas kvartālā.

Toms Auniņš ir latviešu elektroniskās mūzikas, kā arī teātra un kino mūzikas komponists un izpildītājs, teātra, kino aktieris, režisors. Absolvējis Latvijas Kultūras akadēmiju, Māras Ķimeles vadībā iegūstot dramatiskā teātra režisora specialitāti. Darbojies «Dirty Deal Teatro», Ģertrūdes ielas teātrī, «Austrumu robežā», Valmieras drāmas teātrī, Dramaturgu teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Daugavpils, Dailes un Nacionālajā teātrī.

«Neierastā literatūra» ir Kaņepes kultūras centra izveidots formāts 2016. gadā, kura ietvaros literāti sadarbībā ar dažādu citu mākslas jomu profesionāļiem kopīgi rada un rāda publiskas performances, kurās literārie darbi saplūst ar kādu citu, autora izvēlētu, mākslas mediju.

7. sezonas kuratore ir māksliniece un dzejniece Jeļena Glazova.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!