Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 3. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Par pamestību, vientulību un mīlestības trūkumu

Publicitātes foto

Otrdien, 29. novembrī, pulksten 19.00 Mazās ģildes Mazajā zālē būs skatāma režisores Edītes Neimanes Vecpilsētas teātrī iestudētā sirreālā drāma vienā daļā - Albēra Kamī «Pārpratums».

Albērs Kamī, franču rakstnieks un filozofs, dramaturgs, viens no eksistenciālisma pamatlicējiem, Nobela prēmijas literatūrā laureāts: «Ja cilvēks grib, lai viņu pazīst, viņam vienkārši jāpasaka, kas viņš ir!»

Pēc 20 gadu prombūtnes Jans atgriežas mājās. Tagad tur ir viesnīca, kuru vada viņa māte un māsa Marta. Jans reģistrējas ar svešu vārdu, vēlēdamies noskaidrot, vai tiks pazīts. Sapratis, ka māte un māsa viņu nepazīst, viņš kļūst par svešinieku pats savās mājās.

Izrāde ir par bailēm būt patiesiem, par cilvēka pamestību, vientulību un mīlestības trūkumu. Pārpratumi un izpratnes trūkums rada absurdo dramatismu - kad neviens no šiem cilvēkiem nespēj sasniegt to, ko vēlas.

Lomās: Signe Ķipure, Diāna Zemribo, Agita Skujiņa, Guntis Arājs, Dace Nebēdniece, Daniela Zunde, Gunārs Rutkis.

Skaņa, gaisma: Gunārs Rutkis, Solanža Karlauskis.

Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas pieejami RKTMC «Mazā ģilde» pie dežuranta.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!