Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 3. decembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Nu, Zemzaris un citi jokdari

Publicitātes foto

Sestdien, 3. decembrī, Dobeles pilsētas kultūras namā pulksten 16.00 klausītāji tiek laipni aicināti un gaidīti uz pianista Artūra Liepiņa un vijolnieces Madaras Liepiņas (attēlā) koncertu «Nu, Zemzaris un citi jokdari», kura raibajā programmā būs iespējams sajust lirikas un dramatiskuma caurstrāvotu humoru.

Tas atklāsies gan dažādu romantisma klasiķu, gan latviešu meistara Imanta Zemzara mūzikā. Koncerta ideja māksliniekiem radās, atklājot brīnišķīgo Imanta Zemzara opusu, kuram raksturīgs milzīgs humora piesātinājums. Sekojot šim idejas pavedienam, ir izdevies radīt koncertprogrammu, kura ļauj klausītājam atklāt jaunas mūzikas šķautnes.

Duets savu debijas koncertu sniedzis koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājā 2022. gada augustā Dienvidkurzemes festivālā «Rimbenieks».

Artūrs Liepiņš (1995) dzimis Talsos, ir pianists un komponists. Klavierspēli un kompozīciju apguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Barata Dues mūzikas institūtā («Barratt Due musikkinstitutt») Oslo Norvēģijā, kur iegūts maģistra diploms, diplomeksāmenā atskaņojot savu klaviersonāti no. 1. Līdztekus tam praktizējies un mācījies pie pianistiem Jūlijas Mustonenas-Dālkvistas un Pablo Galdo. Artūrs Liepiņš ir klasiskās mūzikas entuziasts, kurš vairākkārt īstenojis dažādus veiksmīgus un augstvērtīgus akadēmiskās mūzikas koncertus un citus kultūras un mākslas projektus, ilggadēji sekmējis Ziemeļkurzemes akadēmiskās mūzikas dzīvi. Šobrīd līdztekus aktīvai koncertdzīvei Artūrs Liepiņš papildina iemaņas klavierspēlē Alfonso X universitātē («La Universidad Alfonso X el Sabio») Madridē Spānijā.

Madara Liepiņa (1992) dzimusi Rīgā mūziķu ģimenē un vijoli sākusi spēlēt sešu gadu vecumā. Studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur iegūts maģistra diploms. Kopš 2017. gada pilnveidojas Itālijā pie vijolnieka Roberto Mutoni, kā arī asistē meistarklašu projektā «Maksims Jākobsens». Kā soliste un ar dažādiem kameransambļiem ir uzvarējusi vairākos konkursos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Armēnijā un Itālijā. Ierakstījusi vairākus tiešraides koncertus Latvijas Radio 3 «Klasika» kopā ar savu brāli, pianistu Daumantu Liepiņu.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais