Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 12. novembrim

© F64

3.lapa

Latviešu komponisti orķestra un kora skanējumā

Publicitātes foto

Piektdien, 11. novembrī, pulksten 19.00 uz Lāčplēša dienai veltīto koncertu «Ceļā uz Latviju» aicina orķestris «Rīga» un jauktais koris «Sōla». Koncertā skanēs arī kāds pirmatskaņojums.

Kopā ar orķestri un kori uzstāsies solisti Annija Kristiāna Ādamsone (soprāns), Laura Grecka (mecosoprāns) un Aivars Osītis (kornete).

Koncertā skanēs komponista Edgara Mākena skaņdarba «11.11» pirmatskaņojums, ko diriģēs viens no koncerta diriģentiem Artūrs Oskars Mitrevics.

«Jaundarbu iestudēšanai savā radošajā darbībā piešķiru sevišķu nozīmi - izbaudu gan iespēju sadarboties ar komponistu darba tapšanas procesā, gan arī visus izaicinājumus, kas rodas līdz ar faktu, ka mūzika iepriekš nav tikusi atskaņota. Sevišķs prieks, ka šoreiz šī arī ir iespēja atkal sadarboties gan ar orķestri «Rīga», gan ar Edgaru Mākenu. Varu teikt - būs spēcīgi un krāšņi!» saka Artūrs Oskar Mitrevics.

Savukārt otrajam koncerta diriģentam Kasparam Ādamsonam (attēlā) uzticēta komponistes Selgas Mences oratorija «Laika vējos».

«Komponiste savu lielformas opusu veidojusi kā apjomīgu un daudzšķautņainu Latvijas un tās vēstures atainojumu,» stāsta Kaspars Ādamsons. «Līdztekus Kurzemes, Latgales un Rīgas muzikālajām gleznām klausītājiem būs iespēja ieskatīties arī sūrajās Latvijas vēstures lapaspusēs, kā arī rast pārdomu brīžus liriski klusinātajā mūzikas plūdumā. Deviņu daļu virknējumā dzirdam gan latviešu tautasdziesmu vārdus, gan oriģināldzeju, kas orķestra, kora un solistu sniegumā aizved muzikālā ceļojumā, kurā apjaušam Latvijas un mūsu pašu unikalitāti un dažādību.»

Koncertā «Ceļā uz Latviju» skanēs arī «a cappella» dziesmas kora «Sōla» izpildījumā.

Bezmaksas biļetes uz koncertu var izņemt «Biļešu paradīzes» kasēs vai vietnē bilesuparadize.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais