Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. novembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Manifests savai vietai mākslas telpā

Publicitātes foto

Jauno mākslinieku grupa rīko izstādi «Augsts ūdens, 3℃». Izstādes atklāšana - ceturtdien, 3. novembrī, pulksten 19.00 Vagonu zālē (Vagonu ielā 21).

Atdzīvinot mākslinieku kolektīvu tradīciju, Jauno mākslinieku grupa savā pirmajā kopizstādē piedāvā apskatei nevis individuālus autoru darbus, bet gan kopīgi veidotu darbu. Kopdarbs ir piecu jauno mākslinieku manifests savai vietai mākslas telpā. Vienlaicīgi tas ironizē par bieži sastopamām «pseido-ekspertu» izstādēm, to darbu konceptiem un izklāstiem, kā arī velk paralēles ar neesošo laikmetīgās mākslas muzeju.

Darbs balstīts grupas izvirzītajā tēmā par ūdeni, atsaucoties uz teicienu «būt kā zivij ārā no ūdens». Tāpat kā ūdens ir vajadzīgs katram cilvēkam, tāpat arī māksla ir mākslinieka pamatvajadzība. Zivs un ūdens ir divi galvenie motīvi, ar kuriem jaunie mākslinieki strādā, veidojot performatīvu video instalāciju, kurā redzami puskaili ķermeņi, kas nebeidzami cenšas iekārtoties un atrasties ūdens ietvarā. Darbā iekapsulēta jauna mākslinieka mainīgā pieredze, kļūstot par daļu no mākslas pasaules.

Jauno mākslinieku grupa: Paula Betija Antenišķe, Franciska Anna Beļāne, Justīne Emīlija Brieze, Ivo Krieviņš un Grieta Vītoliņa.

Izstāde būs aplūkojama līdz 13. novembrim. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!