Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. novembrim

© Publicitātes foto

2.lapa

Privātums un kopīgā pieredze

Publicitātes foto

Rīgas Mazākajā galerijā skatāma mākslinieku Kates Krolles un Reiņa Bērziņa kopīga izstāde «Family Portrait».

Kati Krolli un Reini Bērziņu vieno interese par dabas elementu saskarsmi ar cilvēka dzīvi, kontrasti un paralēles, kas rodamas starp dažādiem vizuālajiem medijiem, kā arī privātums un kopīgā pieredze. Abus māksliniekus saista ne vien kopīgā estētiskā pārliecība un virzība, bet arī kopdzīve, ģimeniskās attiecības un bērnu audzināšana no urbānās attālinātā vidē. Tādējādi, daba nav tikai ierosmes avots mākslas radīšanā, bet arī reāls un pilnīgs dzīves apstāklis, kas iekļaujas autoru ģimenes portretā.

Izstādē «Family Portrait», kas impulsīvi tapusi speciāli Rīgas Mazākajai galerijai, Kate Krolle un Reinis Bērziņš apvienojuši trīs elementus - glezna, slīpā plaknē novietots gleznas telpisks turpinājums un tam pievilkta, gandrīz caurspīdīga galva. Trīs indivīdi, kas, atbilstoši skatloga naratīvam, nedaudz izrādās un liek apdomāt līdzības, ko starp šiem elementiem iespējams rast.

Kate Krolle (1984) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un prestižo laikmetīgās mākslas skolu «Le Fresnoy» Francijā. Māksliniece divreiz nominēta Purvīša balvai. Krolles darbi bijuši redzami galerijā «Noass», festivālos «Homo Novus» un «Survival Kit», kā arī dažādos mākslas notikumos citviet Eiropā.

Reinis Bērziņš (1989) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Aizvadītajā gadā ar savu maģistra darbu ieguvis BDO jauno mākslinieku balvu 2021. Mākslinieku duets piedalījies grupu izstādēs «Savvaļa»/«Savage», izstāžu zālē «Arsenāls», Rīgas Mākslas telpā, RIBOCA2, kā arī izstrādājuši darbus «Dirty Deal Teatro», performances festivālam «Starptelpa» un Valmieras teātra festivālam.

Izstāde Rīgas Mazākajā galerijā (Aristida Briāna ielā 9) būs aplūkojama līdz 21. novembrim - 7 dienas nedēļā, 24 stundas diennaktī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais