Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. oktobra līdz 4. novembrim

© Publicitātes foto

3.lapa

Jauna koncertprogramma Latvijai

Publicitātes foto

«Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods…» - lielāku jēgu nekā šajās Rūdolfa Blaumaņa dzejas rindās ir grūti ietilpināt. Lai arī uzrakstītas pirms 120 gadiem, aktuālas tās kļuvušas tieši šodienas kontekstā.

«Producentu grupa 7» šajā rudenī piedāvā jaunu koncertprogrammu «Mans zelts ir mana tauta», kas aizsāksies piektdien, 4. novembrī, Ogres Kultūras centrā, lai pēc tam turpinātos vēl 10 Latvijas pilsētās.

Ir daudzas izcilas dziesmas, kuras vienojušas un sargājušas mūsu tautu dažādos likteņu griežos. Vienkopus satikušās Latvijas valsts dzimšanas dienai veltītā koncertā, tās izskanēs kā spēkus dodoša himna cieņai, savas tautas un dzimtenes mīlestībai.

Koncertstāstā «Mans zelts ir mana tauta» pie skatītajiem novembrī dosies četri lieliski dziedātāji - Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Anmary, Atis Ieviņš un instrumentālā grupa (Jānis Lūsēns, Aivars Gudrais, Harijs Gūtmanis un Jānis Lūsēns juniors).

Koncertā skanēs Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča, Jura Kulakova, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Harija Zariņa un citu komponistu melodijas.

«Ir īstais laiks pastāvēt par mūsu Latvijas valsti, tās godu un vērtībām. Par tēvzemi, valodu un spēku, jo tieši dziesmās ir spēks. Dziesmā mēs esam vienoti un stipri. Tas šobrīd nepieciešams visvairāk,» saka koncertu producents Aigars Dinsbergs, atgādinot, ka jaunā programma būs turpinājums pirms 14 gadiem aizsāktajai rudens valsts svētku koncertsērijai.

«Mans zelts ir mana tauta» atklāšanas koncerts jau tradicionāli notiks Ogres Kultūras centrā - 4. novembrī. Pēc tam koncerti būs skatāmi: Vidzemes koncertzālē «Cēsis» (6. novembrī), Ādažu kultūras centrā (10. novembrī), Alūksnes kultūras centrā (11. novembrī), Jelgavas kultūras namā (13. novembrī), Rīgā, VEF Kultūras pilī (15. novembrī), Latgales vēstniecībā «Gors» (16. novembrī), Krustpils kultūras namā (17. novembrī), Liepājas OC Rožu zālē (20. novembrī), Valmieras kultūras centrā (25. novembrī) un Tukuma pilsētas kultūras namā (26. novembrī).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais