Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 29. oktobrim

© F64

5.lapa

Lilitas Postažas piemiņas izstāde

Publicitātes foto

Mākslas galerijā «Jēkabs» skatāma ievērojamās gleznotājas, tekstilmākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde.

Lilita Postaža savos darbos apvienoja ikdienišķus mirkļus ar mūžīgo realitātes esamības izjūtu. Viņa mīlēja filozofiskas tēmas. Mākslinieces darbos cilvēka tēls atklājas ļoti atšķirīgi, tomēr vairumā darbu valda liriski harmoniskas noskaņas. Sievietei ir galvenā nozīme Lilitas Postažas personiskajā mitoloģijā. Tajā atklājas visa sievietes būtības daudzslāņainība - sieviete kā visas dzīvās radības sargātāja, iedvesmotāja un audzinātāja, radītāja un ārdītāja. Putni simbolizē brīvību un vieglumu, arī dabas balsi, kas, uzrunājot cilvēku, liek ieklausīties sevī, atpazīt zemapziņas signālus un vēstījumus.

Lilitas Postažas daiļradi raksturo individuāls un atpazīstams izteiksmes veids. Stilistiska ekspresija vērojama līdztekus flāmu klasiķu glezniecības tradīcijām. Viņas mākslas izteiksmes veidu varētu raksturot kā simbolisko reālismu, jo māksliniece gleznoja pazīstamus tēlus - zivis, putnus, reālas sievietes no savas vides, taču šie tēli ietērpti filozofiska vispārinājuma vai pasakaina simbolisma kontekstos. Ideja, simboli un kolorīts - tās ir vērtības, uz kurām balstījās Lilitas Postažas māksla, pasaules uztvere un dzīves vērtību sistēma.

Izstāde mākslas galerijā «Jēkabs» (Jēkaba ielā 26/28, k. 2, Rīgā) būs skatāma līdz 17. novembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais