Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. oktobrim

© F64

2.lapa

Ļoti melna angļu komēdija

Publicitātes foto

Trešdien, 19. oktobrī, pirmizrāde Dailes teātrī - Mārtina Makdonas lugas «Īru miroņgalva» Eimijas Mārčantas režijā.

Pagājušās sezonas pieprasītās angļu komēdijas «Izrāde, kas saiet sviestā» panākumi un Dailes komandas veiksmīgā sadarbība ar angļu kolēģiem ir vainagojusies ar vēl vienu Londonas Vestendas teātra «Mischief» režisores Eimijas Mārčantas (attēlā) iestudējumu Dailes teātrī.

Mārtina Makdonas luga «Īru miroņgalva» ir īsta, turklāt ļoti melna angļu komēdija. Tā stāsta par maza ciematiņa iedzīvotāju dzīvi un vietējo kapraci Miku Daudu, kuram jāizrok vecākie kapi, lai būtu vieta jauniem. Starp «vecajiem līķiem» ir arī Mika nelaiķes sievas mirstīgās atliekas. Un vienkāršo laužu ciematiņā jau no sākta gala klīst nelāgas baumas par viņa sievas nāves apstākļiem.

Mārtins Makdona ir drāmas «Spilvencilvēks» («Pillowman») autors un filmu «Reiz Brigē» («In Bruges») un «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā» («Three Billboards Outside Ebbing, Missouri») režisors. «Īru miroņgalva» (oriģinālā «Konemāras galvaskauss») ir reizē drāma un kriminālkomēdija, kur kapsētas humors parādās jaunā gaismā un ar spožu ironiju tiek atainotas ikdienas dzīves ērmotās puses.

Lomās: Indra Briķe, Klāvs Kristaps Košins, Lauris Subatnieks un Toms Veličko.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!