Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 15. oktobrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Žaņa Katlapa balva - Brokai un Bartkevičam

Publicitātes foto

Piektdien, 14. oktobrī, pulksten 16 izcilā aktiera, režisora un teātra pedagoga Žaņa Katlapa 115. jubilejā Tukuma Durbes pilī svinīgi tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva «Par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē».

Šajā reizē balvas saņems: teātra un kino aktieris Juris Bartkevičs - par izcilu sniegumu Latvijas teātros, kā arī īpaši viņš tiks godināts par Antona Benjamiņa lomu daudzsēriju filmā «Emīlija. Latvijas preses karaliene» (attēlā), un Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise Baiba Broka, kura balvu saņems par izcilām lomām JRT, kā arī kinofilmās.

Tukuma novadam ir arī cieša saistība ar laureātu attēlotajiem varoņiem: Benjamiņu ģimenei piederēja un joprojām pieder Valdeķu muiža, savukārt balvas pasniegšana notiks Tukuma Durbes pilī, kas reiz bija Raiņa īpašums un kurā savulaik arī uzturējās Aspazija, kuras lomu JRT Ingas Ābeles lugā «Aspazija. Personīgi» iemiesoja Baiba Broka.

Pasākumā muzicēs čellists un komponists Kārlis Auzāns, kas ir arī daudzsēriju filmas «Emīlija. Latvijas preses karaliene» mūzikas autors.

Žaņa Katlapa balvu iepriekš saņēmuši: Māra Zālīte, Ināra Slucka, Harijs Gulbis, Alvis Hermanis, Inga Ābele, Māra Ķimele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Sigvards Kļava, Uldis Dumpis, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Arturs Skrastiņš, Lāsma Kugrēna un Edmunds Freibergs.

Laureātiem pienākas naudas prēmija, kā arī simboliska balva, ko tradicionāli veido metāla mākslinieks - kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir arī aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais