Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 15. oktobrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Postindustrializācija

Publicitātes foto

Latgales vēstniecības «Gors» Mākslas galerijā eksponēta mākslinieka Anatolija Šandurova darbu izstāde «Postindustrializācija».

Mākslas darbu sērijas ar kopīgu nosaukumu «Postindustrializācija» rašanos ir rosinājuši dziļi personiski pārdzīvojumi, kurus izsaukušas autora apceres par postpadomju realitāti. Par sociālistisko lauku kopsaimniecību savulaik rosīgo darbību liecinošās arhitektūras paliekas arvien ir klātesoša objektīva īstenība nomaļos lauku apvidos. Skatītājam, kurš nepazīst šo nesenās vēstures nogriezni, šajā vidē ir grūti adaptēties un sajusties kā saprotošam līdzdalībniekam, kuram bijusi sava loma šajā apjomīgajā cilvēkdarbībā ar patiesi tektonisku ietekmi uz neskartai dabai atkarotajām teritorijām. Autora pārvietošanās pa teritorijām, kas savulaik bijušas pakļautas kolektīvās saimniekošanas likumiem, bet nu ir atgriezušās savā dabiskajā stāvoklī, liek aizdomāties par civilizācijas bezspēcību un dabisko norišu rosināto izmaiņu fizisko ātrumu.

Anatolijs Šandurovs (1972) ir beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, vēlāk absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Mākslinieks kopš 2016. gada ir asociētais profesors LMA Grafikas katedrā, kopš 2017. gada - Daugavpils Saules skolas pasniedzējs. Anatolijs Šandurovs piedalījies daudzās grupu un personālizstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Viņa darbi ir apskatāmi tādās publiskajās kolekcijās kā Vindzoras pils Karaliskajā mākslas kolekcijā (Lielbritānija) un A. Puškina Valsts tēlotājas mākslas muzeja kolekcijā Maskavā (Krievijā). Kopš 2005. gada Anatolijs ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, ir biedrības «Arts Council Latvia» dibinātājs; biedrība nodarbojas ar Latvijas mākslas popularizēšanu pasaulē.

Izstāde aplūkojama līdz 28. novembrim. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais