Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 1. līdz 7. oktobrim

© F64

8.lapa

«Big Al & The Jokers» - 10 gadi

Publicitātes foto

Piektdien, 7. oktobrī, pulksten 19.00 Kultūras centrā «Siguldas Devons» un svētdien, 8. oktobrī, pulksten 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī, grupa «Big Al & The Jokers» un tās solists Aļģirds Šuminsks uzsāks savas 10 gadu jubilejas koncertu tūri.

Nākamie koncerti notiks 15. oktobrī pulksten 19.00 Kultūras centrā «Ulbrokas pērle», 27. oktobrī pulksten 19.00 - Jelgavas kultūras namā un 28. oktobrī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā. Koncertos tiks prezentēts arī grupas pirmais oriģinālais albums «The Jokers Boogie».

«Big Al & The Jokers» ir deviņi atraktīvi mūziķi, viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, padarot iespējamas sarežģītas labāko «swing», «rhythm’n’blues», «rock’n’roll» skaņdarbu interpretācijas.

Pie klavierēm - grupas mākslinieciskais vadītājs Romāns Vendiņš, bungas spēlē Raitis Aukšmuksts, ģitāru - Juris Skrajāns, savukārt pie kontrabasa - vienmēr labvēlīgais Pēteris Liepiņš. Pūtēju rindas nemainīgas: saksofonisti Eduards Raubiško, Zintis Žvarts, trompete - Sandris Skeranskis, trombons - Uldis Ziediņš. Un, protams, neiztikt bez grupas «sejas» un kvalitātes zīmes - atraktīvā dziedātāja Aļģirda Šuminska jeb Big Al! Pateicoties viņam, grupas tagadējais repertuārs ir paplašinājies ar vairākām pazīstamām džaiva, blūza, kā arī dažām džeza populārajām kompozīcijām.

Grupas jaunā un līdz šim vienīgā albuma «The Jokers Boogie» iniciators un mūzikas autors ir grupas mākslinieciskais vadītājs Romāns Vendiņš. Tieši koncerta otrajā daļā klausītājiem tiks prezentēts jaunais albums, kurš atspoguļo visas grupas ilggadējo radošo darbu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!