Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 1. līdz 7. oktobrim

© F64

7.lapa

Par rindu fenomenu cilvēka dzīvē

Publicitātes foto

Ceturtdien, 6. oktobrī, pirmizrāde koncertzālē «Valmiera» - režisora Toma Treiņa iestudējums «Rinda», kam pirmā satikšanās ar skatītājiem notika Valmieras vasaras teātra festivāla laikā, tādējādi nonākot Valmieras teātra repertuārā.

«Rinda» ir izrāde par rindu fenomenu cilvēka dzīvē, kas ir neizbēgams, kaut paradoksāli absurds. Tā vai citādi, tiešā vai pārnestā nozīmē ļoti lielu daļu mūsu dzīves laika aizņem stāvēšana rindās. Rindā pēc desām, banāniem, aliņa pirms pulksten 22.00, labākas dzīves, pie Pētera vārtiem, pēc vakcīnas, ieročiem, lietotām drēbēm, bēgļu statusa, lētākas pārtikas, lai pirmie tiktu lidmašīnā vai pie iespējas savas atvases palaist dārziņā.

Kas notiek rindā un kā tā maina mūsu apziņu, kad esi spiests stāvēt vienā rindā ar pilnīgiem svešiniekiem un visdažādāko uzskatu cilvēkiem? Vai rindā pavadītais laiks maina mūsu paradumus? Vai, gaidot uz to, ka kļūsim laimīgāki, sasniedzot to, kas rindas galā, mēs nezaudējam sev atvēlēto laiku un savas eksistences jēgu? Absurda nav pasaule, bet apstākļi, kādos mēs dzīvojam un kādus paši radām. Šis laiks to parāda uzskatāmi, un rindu kļūst arvien vairāk.

Radošajā komandā dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Marta Treine.

Lomās: Eduards Johansons, Anna Nele Āboliņa, Meinards Liepiņš, Rihards Jakovels, Diāna Krista Stafecka, Januss Johansons, Inese Ramute, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!