Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 24. septembrim  

© Publicitātes foto

8.lapa

Noklausies! Izmisīgs sauciens Dievam pēc mīlestības

Publicitātes foto

Grupa «Big Friday», kuras sastāvā ir solists Pēteris Upelnieks, bundzinieks Edijs Šīmiņš, ģitārists Egons Kronbergs un basģitārists Mārtiņš Burkevics, ierakstījuši pirms 10 gadiem sarakstītu dziesmu.

Dziesmas autori ir grupas «The Hobos» dvēsele Rolands Ūdris un Pēteris Upelnieks. «Atceros, ka Ūdris atnāca uz studiju - tā bija mūsu pirmā tikšanās reize - un es viņam parādīju muzikālo ideju. Viņš desmit minūšu laikā sarakstīja abus dziesmas pantiņus. Man tas bija kaut kas nepieredzēts, un es pie sevis nodomāju: «Viņam ir kaut kāds pieslēgums «no augšas». Ūdris ir muzikāls ģēnijs un man ir milzīgs gods strādāt kopā ar viņu,» tā par savu pieredzi studijā ar Ūdrīti stāsta Pēteris.

«Dziesma «I Wanna Be Loved» ir izmisīgs sauciens Dievam pēc mīlestības. Šis sauciens ir aktuāls arī šodien, jo ikviens cilvēks dziļi savā dvēselē ilgojas saņemt

beznosacījumu mīlestību, kādu var sniegt tikai Dievs - mūsu Radītājs. Mīlestību un palīdzību līdzcilvēkiem mēs varam sniegt ikdienu un arī izlaižot šo dziesmu, mēs vēlamies aicināt cilvēkus atbalstīt Rolanda Ūdra ģimeni un tādā veidā pateikt paldies par Ūdrīša paveikto mūzikā. Mēs ticam, ka pienāks tā diena, kad viņš atkal radīs muzikālus šedevrus un priecēs viņa talanta cienītājus.»

Grupa «Big Friday» savu darbību uzsāka 2019. gada nogalē Neskatoties uz grupas neseno dibināšanas laiku, dalībnieku vidū valda teicama sinerģija, jo visus vieno līdzīgs skatījums uz mūziku. Par nākotnes plāniem grupa pagaidām runā atturīgi. Tāpat tuvākajā nākotnē muzikālā apvienība cer izdot savu pirmo studijas albumu.

Dziesma «I Wanna Be Loved»:

Ziedot Ūdrīša zaļajai oāzei var šeit.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais