Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 17. septembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Dzeja un deja Raiņa priedēs

Svētdien, 11. septembrī, pulksten 15.00 «Raiņa priedēs», pieminot latviešu dzejas dižgara Raiņa 157. dzimšanas dienu, notiks pasākums «Lielie meistari», kurā dzeja tiks izteikta gan vārdos, gan dejā un mūzikā.

Tradicionāli dzejas lasījumos piedalās dzejnieki ar saviem jaunākajiem darbiem, taču šogad «Raiņa priedēs» skanēs Aspazijas un Raiņa dzeja, kuru lasīs aktieri Jana Ļisova un Emīls Krūmiņš.

«Laikā, kad pasaulē valda nedrošība un vērtību pārskatīšana, ir svarīgi ieklausīties mūsu dižgaru viedajos vārdos katram par savu vietu, uzdevumiem un izvēlēm šajā pasaulē,» norāda Aspazijas mājas izglītojošā darba vadītāja Signe Cīrule.

Pasākumā «Lielie meistari» Aspazijas un Raiņa dzeju papildinās laikmetīgā deja. Horeogrāfe Madara Luīze Muzikante atzīst, ka ir iedvesmojoši izdejot abu meistaru dzeju, jo tā ir dzīva, īsta, tajā pašā laikā atstāj vietu iztēlei.

Pasākumā piedalīsies dejotājas Marta Andrukoviča, Julia Pogumirska, Elizabete Liepiņa un ģitārists Egils Leimanis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais