Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 17. septembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

«Skaņu meža» ievadkoncerts

Publicitātes foto

Eksperimentālās mūzikas festivāls «Skaņu mežs» savu 20. jubileju svinēs 23. un 24. septembrī kultūras norišu vietā «Hanzas perons», bet festivālu ievadīs bezmaksas ievadkoncerts piektdien, 16. septembrī, Āgenskalna tirgus paviljona 2. stāvā (Nometņu ielā 64).

«Skaņu meža» bezmaksas ievadkoncertā uzstāsies irāņu mūziķis Ata Ebtekars jeb Sote - viena no vadošajām figūrām Tuvo Austrumu eksperimentālās mūzikas scēnā. Kā raksta medijs «Fact», Ebtekars palīdz Irānas eksperimentālās mūzikas scēnai kļūt par vērienīgu kulturālu kustību.

Koncertā uzstāsies arī bundzinieks Kriss Korsano (attēlā), ko medijs «The New York Times» nodēvējis par «klaiņojošu avangarda mūzikas dūzi». Korsano tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem bundziniekiem brīvās improvizācijas un noizroka sfērās; viņš šajā koncertā uzstāsies kopā ar dāņu saksofonisti Loti Ankeri, Ziemeļvalstu padomes Mūzikas balvas laureāti.

Uz skatuves šajā vakarā kāps arī kinomūzikas komponists Mārtins Vīlers, kurš prestižajā Kannu kinofestivālā saņēmis balvu par skaņu celiņu filmai «Michael Kohlhaas», kā arī ukraiņu elektroniskās mūzikas producente «NFNR» («Neither Famous Nor Rich»), kas Ukrainā vada biedrību «Women’s Sound» sievietēm un nebinārām personām elektroniskajā mūzikā.

Pasākumā ar jaundarbu būs klausāms arī pašmāju elektroniskās mūzikas projekts, kas jau kopš «Skaņu meža» agrīnajiem izlaidumiem turpinājis periodiski atgriezties tā programmā - Andra Indāna «Gas of Latvia».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais