Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. septembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

«Vilki» Rīgā

Publicitātes foto

Sestdien, 10. septembrī, Liepājas teātris dosies uz Rīgu, lai Teātra mājā «Zirgu pasts» parādītu savu iestudējumu «Vilki». Izrādi iestudējis režisors Toms Treinis, to veidojot pēc dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugas, kas īpaši tika rakstīta teātra vajadzībām.

Teātrī gadījumi, kad luga tapusi, iedvesmojoties no aktieriem, nemaz nav tik bieži, bet šis ir šāds gadījums, jo tieši šie trīs paaudžu aktieri, kuri piedalās izrādē - Edgars Pujāts, Sandis Pēcis un Artūrs Irbe -, kalpojuši par iedvesmas avotu dramaturģei, strādājot pie lugas.

Rīgā izrāde tiks spēlēta divas reizes - pulksten 14.00 un 18.00. «Zirgu pasts» izvēlēts tāpēc, ka arī Liepājā izrāde tiek spēlēta mazajā zālē, dodot skatītājiem iespēju iestudējumu izdzīvot ciešā tuvplānā ar aktieriem.

«Vilki» ir stāsts par ģimeni, kurai, saskaroties ar neplānotiem sarežģījumiem, nākas dziļi un patiesi izvērtēt savstarpējās attiecības, skarot arvien dziļākas tēmas, kuras vienmēr tikušas noklusētas un nekad nav risinātas. Stāstā spilgti atklājas, ka iekšējās bailes mīt arī pat ļoti vīrišķīgos varoņos, un reizēm tieši šīs bailes un izmisīgā vēlme dzīvot labāk traucē ieraudzīt patieso situāciju.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais