Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. septembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

Birutas Baumanes mīla un dzīve

Publicitātes foto

No 16. septembra līdz 2023. gada 8. janvārim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas Baltajā zālē 2. stāva kreisajā spārnā (Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) būs skatāma izstāde «Mīla un dzīve. Biruta Baumane».

Biruta Baumane (1922-2017) dzimusi pirms 100 gadiem un 70 no tiem gleznojusi. Latvijas mākslā tā ir dinamiska glezniecības un dzīves kombinācija. Iespējams, Birutas Baumanes māksla ir viena no personiskākajām, un mākslas objekts tajā ir viņa pati. Dzīve ir skaistāka par mākslu, bet gleznot ir dzīvot. Biruta Baumane ir kopā ar tiem, kurus jūt, un glezno to, kam atsaucas sirds.

Izstādē eksponēti LNMM kolekcijā esošie darbi - mākslinieces Birutas Baumanes novēlējums Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais