Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 2. septembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Unikāla mozaīku kolekcija

Publicitātes foto

Smeļoties iedvesmu ukraiņu tautas mākslinieces Marijas Primačenko gleznu fragmentu motīvos, Latvijā ir radīta unikāla mozaīku kolekcija.

Sestdien, 27. augustā, pulksten 17 t/c «Mols» (1. stāvā pie skatuves) tiks atklāta mozaīku kolekcijas izstāde, ko pēc ukraiņu tautas mākslinieces Marijas Primačenko gleznu (attēlā) fragmentu motīviem radījuši labdarības projekta «Atvērtā darbnīca» dalībnieki. Izstāde būs aplūkojama līdz 17. septembrim.

Šī gada 26. februārī Kijevas apgabala Ivankovas ciemā tika iznīcināts Marijas Primačenko vēstures un novadpētniecības muzejs. Saistībā ar šo traģēdiju «Mosaic Art Studio in Riga» vadītājs Vadims Verniks iniciēja un organizēja labdarības projektu «Atvērtā darbnīca». Dalībai projekta bezmaksas meistarklasēs tika pieaicināti visi interesenti, lai dažu dienu laikā no Murano smaltas pašrocīgi darinātu noteiktu Marijas Primačenko gleznas fragmentu mozaīkas tehnikā. Gatavos darbus kā brīvās gribas žestu un kultūrvēsturiskā mantojuma atjaunošanas sākotni, kā arī morālam ukraiņu tautas atbalstam paredzēts dāvāt karā nopostītā muzeja atjaunošanai: no visas sirds - Ukrainai.

Mozaīkas maratons - labdarības projekts «Atvērtā darbnīca» norisinājās no 18. jūnija līdz 18. augustam t/c «Mols», un šī projekta ietvaros tika izveidota unikāla mozaīku kolekcija no 63 mozaīkām, kas ietver sevī 43 000 elementus - 62 mozaīku izmērs ir 25x25 cm, bet centrālās mozaīkas izmērs ir 70x50 cm. 160 stundas ilgušā kopdarba laikā tika izlietoti vairāk nekā 100 kilogramu un 55 nokrāsu Murāno smaltas.

Izstādes noslēgumā kolekcija dosies nelielā ceļojumā, bet drīz pēc tam tiks dāvāta karā nopostītajam Ivankovas ciema novadpētniecības muzejam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!