Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 11 kultūras pasākumi līdz 26. augustam

© F64

7.lapa

Zīmīga satikšanās Raunā

F64

Sestdien, 19. augustā, Raunas vārda dienā, Raunas svētkos un mākslinieces Dinas Dubiņas (attēlā) dzimšanas dienā tiks atklāta izstāde «Zīmīga satikšanās Raunā».

Dinas Dubiņas darbu izstāde būs aplūkojama trīs daļās, trīs dažādās vietās. Emaljas gleznas būs skatāmas Raunas pilsdrupu tornī, ārkārtīgi skaistā un iedvesmojošā vidē. Dina Dubiņa ir vienīgā māksliniece, kura strādā ar šādām emaljām uz kapara lielos izmēros -, jo tas ir ļoti dārgi, emalju sagatavošanas process ir ārkārtīgi darbietilpīgs. Māksliniece strādā ar juvelieru emaljām, kas domātas zeltam un tiek lietotas līdzvērtīgi dārgakmeņiem. Pilnībā savu skaistumu, mirdzumu, enerģiju emalja parāda lielākos laukumos, tāpēc savās gleznās māksliniece dod emaljai brīvību. Darbi tiek montēti no daudzām detaļām, kas vairākkārtīgi apdedzinātas tūkstoš grādu temperatūrā un ir izturīgi pret saules gaismu, mitrumu, temperatūras svārstībām. Praktiski - ir mūžīgi.

Raunas bibliotēkā būs skatāmas Dinas Dubiņas veidotās miniatūras, emalja uz kapara, autortehnika. Tēmas - enerģētiski spēcīgie sargeņģeļi, sievietes pasaule un mākslinieces mīļdarbiņi: kaķi, zivis, ķirši, taureņi.

Savukārt Raunas novada pārvaldē būs aplūkojamas Dinas Dubiņas veidotās dzintara gleznas. Tas ir mēģinājums miljonu gadu seno saules akmeni ienest telpā.

Visi mākslinieces darbi pārstāv Uguns stihiju, nes saules un gaismas enerģiju, jo - metāls top ugunī, emalja top ugunī, darbi top ugunī, dzintars ir saules akmens, bet māksliniece pati pēc horoskopa ir Lauva.

Dinas Dubiņas virtuālā galerija: www.dinadubinaart.com.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais