Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. augustam

© Publicitātes foto

9.lapa

Viduslaiku ķecerības un mistērijas

Publicitātes foto

Sestdien, 13. augustā, Jaunpilī, Latvijā vecākajā viduslaiku pilī notiks grandiozi viduslaiku svētki «Grāfa Kaliostro ķecerības».

Pārsteidzoša programma ar viduslaiku kaislībām, bruņinieku cīņām, modes skati, garšu, skaņu un mākslas baudīšanu līdz pat rītausmai. Pikantu noskaņu piešķirs grāfa Kaliostro izdarības, par kura viesošanos Latvijā pirms vairākiem simtiem gadu joprojām klīst leģendas. Viņa lomā iejutīsies Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis.

«Viduslaiku svētki cilvēkus piesaista ar savu vērienu, īpašo enerģiju un kaislībām. Tie ļauj uz mirkli pārcelties uz laiku, kad dāmas ietērpās skaistās garās kleitās, vīrieši ikdienā nēsāja sev līdzi zobenus. Jaunpils, kur senatnīguma elpa ikvienā akmenī, ir īstā vieta šādiem svētkiem! Runājot par Kaliostro, šķiet, ka mums daudz kā kopīga. Mīlestība pāri visam!» saka Gints Grāvelis.

Svētki Jaunpilī 13. augustā sāksies jau pulksten 12, kad tiks atvērti vārti uz viduslaiku amatnieku tirgu pie senajām ūdensdzirnavām. Tur varēs ne tikai iepirkties, bet arī līdzdarboties dažādās seno amatu darbnīcās. Varenas lielgabalu zalves tieši divos dienā aicinās pils teritorijā, kur viesus pārsteigs vēderdejotāju priekšnesumi, leģendārās bruņinieku cīņas un viduslaiku modes tērpu skate, kuru demonstrēšanā solās piedalīties arī sabiedrībā pazīstamas dāmas.

Viduslaiku svētku kulminācija skanēs grupas «Kanisaifa» (attēlā) koncerts ar bungu perkusijām un lāpu gaismām pils senajā pagalmā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais