Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. augustam

© Publicitātes foto

8.lapa

400 koka karotes

Publicitātes foto

Galerijā «Smilga» (Eduarda Smiļģa ielā 34A, Rīgā) atklāta jaunā tēlnieka Oto Holgera Ozoliņa personālizstāde «400 rīti», kas piedāvā caur mākslu satvert laiku meditatīvā punktā.

Izstādes kompozīcija veidota no 400 dažāda veida kokā grebtām karotēm, kuras simbolizē mirkļa nozīmīguma tvērumu konkrētā objektā.

Laika nogrieznis, kas aplūkojams ekspozīcijā, sniedzas laika posmā sākot no 2021. gada janvāra.

«Pēc neveiksmīga, gandrīz traģiska zemledus makšķerēšanas rīta sapratu, ka jāatrod cits, drošāks veids, kā pabūt ar sevi un savām domām. Nolēmu katru rītu iesākt ar karotes izgrebšanu. Tas man lika veltīt laiku savdabīgai meditācijai un paralēli izveidot reālu objektu, neatkarīgi no vietas, garastāvokļa, pieejamajiem materiāliem un instrumentiem. Interesanti, ka apskatot jebkuru no šīm karotēm varu precīzi restaurēt atmiņā rītu, vietu un savu noskaņojumu, kad konkrēto karoti grebu,» stāsta jaunais mākslinieks. Viņš ir tēlnieks otrajā paaudzē un šī ir Oto Holgera Ozoliņa pirmā personālizstāde pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas ar diplomdarbu, kurš tika novērtēts kā izcils. Līdz šim Oto Holgers Ozoliņš piedalījies dažādu teātra izrāžu scenogrāfijas veidošanā un tēlniecības objektu radīšanā pilsētvidē.

Izstāde būs apskatāma līdz 3. septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!