Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 12. augustam

© Publicitātes foto

5.lapa

Kristīnes Otersones Reminiscences Mazajā ģildē

Publicitātes foto

RKTMC «Mazā ģilde» Mazajā zālē līdz 31. augustam skatāma RKTMC «Mazā ģilde» Bērnu mākslas studijas vadītājas, mākslinieces Kristīnes Otersones personālizstāde «Reminiscences».

«Šī izstāde ir veltīta manai darbībai RKTMC «Mazā ģilde», vadot Bērnu mākslas studiju jau 21 gadu. Vēlos apliecināt, ka pati radoši darbojoties, nododu saviem studijas dalībniekiem mīlestību pret mākslu. Izstādē apskatāmi darbi, kuri tapuši laika posmā no 2016. gada, kad atsāku gleznot plenēros, kā arī brīvos brīžos to, kas ir izauklēts un saprasts caur sirdi un prātu. Vēstījums. Reminiscences. Notikumu, iespaidu atminēšanās un asociācijas. Tā ir mana mākslas valoda. Ainavas, ziedi. Dabā saskatu krāsu attiecību prieku, kompozīciju, formu,» saka Kristīne Otersone, novēlot izstādes apmeklētājiem saskatīt viņas gleznās krāsu prieku un dabas skaistuma nospiedumu.

Kristīne Otersone savā glezniecībā iespaidojusies no latviešu mākslinieku glezniecības - Vilhelma Purvīša, Johana Valtera, Rūdolfa Piņņa, Borisa Bērziņa. Mākslinieci pasaules mākslā uzrunā Van Goga, Kloda Monē, Pikasso, Matisa glezniecība. Šo izcilo meistaru ietekme nogulsnējusies māksliniecē un savstarpējās krāsu attiecības, to saspēle un iedziļināšanās formā ir kļuvušas par viņas daiļrades noteicējiem.

Izstāde apskatāma katru augusta dienu no pulksten 10 līdz 20. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais