Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. jūlijam

© Publicitātes foto

5.lapa

«Angiol di Pace» pēdējie trīs koncerti

Publicitātes foto

Klasiskās mūzikas ģilde «Euterpe» aicina uz vokālās mūzikas koncertu cikla «Angiol di Pace» («Miera eņģelis») pēdējiem trīs koncertiem - svētdien, 24. jūlijā, pulksten 19 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā, 31. jūlijā pulksten 15 - Krustpils evanģēliski luteriskajā baznīcā un 6. augustā pulksten 17 - Cēsu Sv. Jāņa evanģēliski luteriskajā baznīcā.

Koncertos piedalīsies ukraiņu mecosoprāns, Kijivas filharmonijas soliste Anna Labuta, baritons Nauris Indzeris un pianiste Helēna Laukmane, kuru šajos koncertos būs iespēja dzirdēt arī kā ērģelnieci.

Koncertā skanēs J. S. Baha, F. Šūberta, V. Bellīni, Ž. B. Lulli, G. F. Hendeļa, R. Dubras, L. Levitovas un citu komponistu vokālie skaņdarbi. Mūzika, kurā apvienojas garīgums, mierinājums, cilvēkmīlestība, cerība un piedošana.

Sv. Augustīns mācīja, ka dziedot cilvēks lūdz divreiz («Qui cantat, bis orat»), tā uzskata arī paši mākslinieki.

«Mūzika ir spējīga paveikt brīnumus. Tā dziedina un dod spēku ievainotām dvēselēm, stiprina cīņai pret netaisnību un ļaunumu pasaulē. Tā dāvā cerību tur, kur valda iznīcība. Kamēr ir dzīva mūzika - dzīvojam arī mēs,» uzskata Anna Labuta.

«Ar šo koncertu pievienojamies tam milzīgajam cilvēku skaitam visā pasaulē, kas sūta Dievam lūgšanas par ukraiņu tautu,» saka Nauris Indzeris.

«Mūziķim ir valoda, ko saprot visā pasaulē, un tajā viņš runā tādos brīžos, kad vārdus nemaz nav iespējams atrast,» piebilst pianiste Helēna Laukmane.

Ieeja koncertos par ziedojumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais