Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 16. līdz 22. jūlijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Vasaras impresijas

Publicitātes foto

Ceturtdien, 21. jūlijā, «Vasaras nakts koncertā» Rubenes baznīcās dārzā, sestdien, 23. jūlijā, Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā festivālā «Kuldīgas vasaras vitrāžas» un 14. augustā Jaunmoku pils Kolonnu zālē skanēs koncerts «Vasaras impresijas».

Koncerta programmu raksturo viegla, vasarīgi romantiska noskaņa, kuru caurstrāvo smalki niansēta un stilistiski daudzveidīga vokāli instrumentāla un instrumentāla mūzika. Emocionāli krāšņā saspēlē mūzikā satiksies Inga Šļubovska (soprāns), Dita Krenberga (flauta, attēlā), Inita Malnača (čells) un Ilze Ozoliņa (klavieres).

Kamermūzikas programmā mākslinieces izvēlējušās ietvert 20./21. gs. latviešu autoru skaņdarbus, kā arī angļu komponistu mūziku. Koncertā skanēs latviešu komponistu Arvīda Žilinska, Elgas Īgenbergas, Jāņa Mediņa, Ivara Vīgnera, Pētera Plakida, Daces Aperānes un šā gada jubilāru Artūra Maskata un Jēkaba Jančevska mūzika, kā arī angļu komponistu sera Henrija R. Bišopa, Džona Ratera un Mihaela Heda opusi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais