Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 15. jūlijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Brīvdabas kino seansi Tallinas ielas kvartālā

Publicitātes foto

Otrdien, 12. jūlijā, pulksten 21.30 norisināsies pirmais no četriem bezmaksas kino vakariem sadarbībā ar Rīgas Starptautisko īsfilmu festivālu «2 Annas».

Kino vakaros jūlija un augusta mēnešos ik pēc divām nedēļām būs skatāmas dažādas «2 Annas» īsfilmu izlases par sabiedrībā šobrīd aktuālām tēmām.

Ciklu uzsāks izlase «Uzmanības centrā Ukraina» ar piecām īsfilmām vakara gaitā. 12. jūlijā skatāmā filmu izlase veidota Kijevas Starptautiskā īsfilmu festivāla ietvaros. «Saskati Ukrainu. Sajūti Ukrainu. Sadzirdi Ukrainas unikālās balsis dažādās formās un žanros: dokumentālajā kino un spēlfilmā, animācijā, komēdijā un drāmā. Programma «Uzmanības centrā Ukraina» piedāvā Ukrainas īsfilmu scēnas pārskatu un sniedz kontekstu, kādā skatīt pēdējo astoņu gadu notikumus un Krievijas iebrukumu Ukrainā,» saka festivāla programmas kuratori Olga Gusjatinska un Saša Prokopenkosaka.

Kino vakars tiks atklāts ar drāmu «Bulmastifs» (režisore Anastasija Bukovska), kurā kara veterāns sastop noklīdušu bulmastifu, kurš palīdz veterānam pārdzīvot sarežģīto pagātni. Sekos animācijas filma «Mīlestība» (režisors Mikita Luskovs), kurā baltgalvas ērglis izdēj olu virs Ukrainas, un mīlestība sasniedz valsti. Tālāk būs skatāma dokumentālā filma «Es un Mariopole» (režisors Pjotrs Armianovskis) par dzīvi un iespaidiem, dzīvojot kara frontes tuvumā, kā arī drāma «Nav Sasniedzams» (režisors Nikons Romančenko), kurā māte dodas kara zonā dēla meklējumos. Kino skatīšanās seanss tiks nobeigts ar drāmu «Bez Tevis» (režisors Narimans Alievs), kas stāsta par brāļiem, kuri spiesti doties ar kājām uz savu gala mērķi, kad saplīst mašīna.

Uz bezmaksas kino vakaru brīvajā dabā aicināts ikviens interesents.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais