Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 15. jūlijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Noklausies! «Latgalīšu reps»: «Nav Buobu, Nav Osoru»

Publicitātes foto

Apvienība «Latgalīšu reps» klausītāju vērtējumam nodod dziesmu un dziesmas videoklipu «Nav Buobu, Nav Osoru».

«Dziesma radās spontāni. Kādā vēlā vakara stundā, sēžot pie Didža mājās, pamanīju, ka viņa logiem nav aizkaru. Uz jautājumu, kāpēc tā? Didzis atbildēja: «Nav buobu, nav aizkaru!». Šī frāze aizķērās, tika atrasts Boba Mārlija motīvs no dziesmas «No Woman, No Cry» un rezultātā radās piedziedājums, kas vēlāk apauga ar tekstu, balstoties uz katra pieredzes stāstu par toksiskām attiecībām ar sievietēm,» stāsta Ivo Grigalis, viens no grupas solistiem.

Dziesmas vokāls, aranžija un producēšana - Ivo Grigalis, Didzis Kozlovs un Artūrs Lipovskis (LilGrown). Dziesmas skaņas apstrādi veica Jānis Šmediņš («PrimeTime Latvia»).

Dziesmas videoklips tika filmēts šī gada jūnijā, Ludzā un tās apkārtnē. Videoklipa stāsts ir pielāgots dziesmas tekstam - attiecību beigu stadija.

Dziesmas videoklipu veidoja Andrew Dree. Videoklipa tapšanā piedalījās Ivo Grigalis, Didzis Kozlovs, Ņikita Turubanovs, Rihards Spatz, Daiga Laizāne.

Dziesmas video:

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais