«Neatkarīgā» iesaka: Bezmaksas TOP10

© Publicitātes foto

9.lapa

Vētra neredz krāsu

No 8. jūlija līdz 21. augustam «VV Foundation PAiR» rezidences galerijā Pāvilostā (Ernesta Šneidera laukumā 11) būs aplūkojama Voldemāra Johansona izstāde «Vētra neredz krāsu».

Voldemārs Johansons ir viens no retajiem latviešu māksliniekiem, kurš savos darbos vistiešākajā veidā sintezē vizuālās mākslas formas, tehnoloģijas un procesuālu dabas izpēti. Izstādes sākumpunkts meklējams autora īstenotajās ekspedīcijās uz Ziemeļu puslodes arktiskajiem apgabaliem - Norvēģijas ziemeļiem, Fēru salām un Svalbāras arhipelāgu. Šīs ekosistēmas atrodas uz strauju pārmaiņu ceļa, un pat piesardzīgākās prognozes liecina, ka jau pārredzamā nākotnē vasarās gaidāma Ziemeļpola ledus kārtas pilnīga izkušana.

Galerijā apskatāmajā izstādē Johansons izzinās veidus, kā raudzīties uz šo klimata pārmaiņu skarto planētas daļu no skatupunkta, kur fiziskās vides un ainavas vērošanas pieredze jau daļēji pārcelta uz virtuālās realitātes tehnoloģiju sfēru.

Izstādē mākslinieks izstādīs savu jaunāko video darbu «Ūdeņradis», kurā turpina pētīt skaņas uztveri un pieredzi, saistībā ar vidi un ekoloģiju. Izstādē tiks eksponētas arī fotogrāfijas un objekts no oglēm, kā arī jaunas vietai piesaistītas fotogrāfijas, kas būs tapušas Pāvilostā, rezidences laikā un veidos dialogu ar jau esošo mākslas pētniecībā balstīto darbu.

Izstāde tiek rīkota sadarbībā ar ISSP galeriju un tās kuratore ir Iveta Gabaliņa.

PAiR galerija ir pieejama apmeklētājiem no piektdienas līdz svētdienai, no pulksten 12 līdz 18. Ieeja ir bezmaksas.

Pārējās dienās izstādi iespējams apmeklēt pēc iepriekšējas vienošanās, zvanot pa tālruņa numuru +371 25456164.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais