«Neatkarīgā» iesaka: Bezmaksas TOP10

© Publicitātes foto

10.lapa

Noklausies! «Sub Scriptum» un Vasilenko dziesma

Publicitātes foto

Latviešu grupa «Sub Scriptum» un ukraiņu dziedātāja Anastasija Vasilenko publicējuši singlu «Зійде сонце» un tā videoklipu.

Mūziķi satikās trešā Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā, veidojot kopīgas dziesmas festivāla noslēguma koncertam, kurā piedalījās daudzas jaunradītas latviešu un ukraiņu mūziķu apvienības, kopā paužot atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas nežēlīgo militāro agresiju. «Sub Scriptum» un Anastasijas Vasilenko sadarbība izvērtās tik ļoti veiksmīga, ka nolemts to attīstīt un turpināt.

«Kopš kara sākuma aktīvi iesaistāmies dažādos Ukrainas atbalsta koncertos un projektos, jo mūzika ir mūsu lielākais ierocis, ar kuru paust atbalstu ukraiņiem. Ar šo veikumu vēlamies parādīt savu nostāju, ka karam un nežēlībai 21. gadsimtā nav vietas. Mūzika ir vislabākā valoda pasaulē - ar šādiem vārdiem mēs sākām sadarbību ar Anastasiju un tie mūs visu šo laiku vienojuši,» stāsta grupas līderis Kristers Rudzītis.

Pirmā «Зійде сонце» versija ar nosaukumu «Tas notiek naktīs» meklējama grupas albumā «21. gs. mode» (2020). Jaunā dziesma ir latviešu un ukraiņu valodā, tās mūzikas un teksta autori ir Kristers Rudzītis un Anastasija Vasilenko.

«Ar šo dziesmu mēs vēlamies atbalstīt ukraiņus, pateikt viņiem, ka visas tās šausmas, kas šobrīd notiek Ukrainā, drīz beigsies un ka atkal uzlēks saule. Tādēļ arī manis radītais dziesmas piedziedājums ukraiņu valodā sākas ar vārdiem «Es gribu ticēt, ka vējš norimsies un saule uzlēks». Esmu ļoti priecīga par sadarbību ar «Sub Scriptum» - tajā apvienojušies ne tikai ļoti talantīgi mūziķi ar solistu Kristeru priekšgalā, kurš raksta dziļu un skaistu mūziku, bet arī brīnišķīgi cilvēki. Viņi visu šo laiku no sirds atbalstījuši mani un Ukrainu,» stāsta Anastasija Vasilenko.

Radīts arī dziesmas videoklips:

Videoklipa autors - Elvis Lācis. Dziesmas producents ir Aleksandrs Burijs (Ukraina), mikss un masterings - Armands Varslavāns.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais