Neatkarīgā iesaka: TOP notikumi kultūrā līdz 1. jūlijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Festivāls «Rīgas Ritmi»

Publicitātes foto

22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls «Rīgas Ritmi» norisināsies no 29. jūnija līdz 2. jūlijam.

«Esam priecīgi, ka šogad festivālā mums ir īpašs projekts - piecas džeza leģendas uz vienas skatuves,» saka festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. «Diez vai vēl būs iespēja vienā koncertā kopā redzēt Billy Cobham, Randy Brecker, Bill Evans, Linley Marthe un Nils Lan Doky. Festivāla programmā būs arī jaunie talanti - «Riga Jazz Stage» laureāti Valentina Fin, Paula Saija, Domo Branch, un interesanti, ka Domo Latvijas Radio 1. studijā arī ierakstīs savu pirmo soloalbumu. Jauna vieta šogad festivālā ir «Riga Jazz Lounge», kas atradīsies viesnīcā «Radisson Blu Latvija» un kur būs labskanīga, džezīga kluba atmosfēra.»

«Ar festivālu «Rīgas Ritmi» mums ir jau sena sadarbība,» saka viens no festivāla māksliniekiem - grupas «Very Cool People» (attēlā) vadītājs Elvijs Grafcovs. «Uzstājāmies festivālā uzreiz pēc pirmā albuma izdošanas 2009. gadā un joprojām neesam pārspējuši rekordu disku skaitam, ko pārdevām pēc viena koncerta. Toreiz tika pārdoti 250 diski un tas mums deva iespēju ierakstīt nākamo albumu! Pandēmijas laikā Māris ierosināja mums uztaisīt kopīgu programmu ar Aiju Andrejevu, ko arī prezentējām festivālā, bet tagad programmu «Vudstokas renesanse» spēlējam jau visā Baltijā un rudenī izdosim albumā. Un arī šoreiz pēc festivāla ierosinājuma būs atkal jauna programma kopā ar Paulu Saiju. Sanāk, ka jaunas un trakas idejas prezentējam tieši festivālā «Rīgas Ritmi»!»

«Mūsu jaunajā koncertprogrammā būs iekļautas iezīmes gan no džeza, gan no fankmūzikas,» stāsta dziedātāja Paula Saija. «Vairāk koncentrēsimies tieši uz fanka ievirzi un nedaudz varbūt pat popmūziku. Programmā būs dziesmas gan ar maniem, gan kopā ar grupu tapušiem tekstiem angļu un latviešu valodā.»

Festivālā «Rīgas Ritmi» šogad uzstāsies džeza grandu supergrupa «Modern Standards Supergroup» ar Billy Cobham, Randy Brecker un Bill Evans sastāvā, globālās mūzikas apvienība «Ayom» no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Clark Beckham, grupa «Very Cool People» ar dziedātāju Paulu Saiju, britu dziedātājs, multiinstrumentālists Xantoné Blacq, Domo Branch, Valentina Fin, Daniele Mammarelle un daudzi citi mākslinieki.

Galvenie festivāla koncerti notiks Rīgas Doma dārzā: 30. jūnijā tur uzstāsies «Modern Standards Supergroup» un «Very Cool People» kopā ar Paulu Saiju, bet 1. jūlijā - Clark Beckham un «Ayom». Dubultkoncertu sākums pulksten 20.

Festivāla zvaigznes pasniegs arī publiskas meistarklases Latvijas Radio 1. studijā: 30. jūnijā ar džeza mūzikas studentiem un citiem interesentiem tiksies dziedātājs Clark Beckham, bet 1. jūlijā - grupas «Ayom» līdere Jabu Morales. Meistarklašu sākums - pulksten 10.30 (tās iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties e-pastā info@rigasritmi.lv).

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā rigasritmi.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!