Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūnijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Koncerts Skaistkalnes baznīcas torņu atjaunošanai

Publicitātes foto

Vasarsvētkos, 5. jūnijā, pulksten 15 Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīcā gaidāms labdarības koncerts Skaistkalnes baznīcas torņu atjaunošanai.

Koncertā piedalīsies Dita Lūriņa-Egliena, Karīna Tatarinova un Jānis Paukštello.

Jezuītu ordeņa celtā Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīca ir izcils agrā baroka stila arhitektūras piemineklis. Vēl 18. gadsimta sākumā baznīca bija lielākais un greznākais katoļu dievnams Latvijā. Lielajai trīsjomu bazilikai rietumu galā līdz sagraušanai Otrā pasaules kara laikā pacēlās divi iespaidīga izmēra torņi. Nu baznīca Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastā piedzīvo vēsturisku atdzimšanu.

Baisā situācija un notikumi Ukrainā, kad viss tiek iznīcināts, arī kultūras mantojums, pašiem Latvijā liek apjaust, ka neesam tikuši galā ar Padomju laika sekām. Koncerts Skaistkalnes baznīcā tiek rīkots, lai dziedinātu, sakārtotu brūces - to, kas mums vēl ir palicis no kara laikiem. Šobrīd ir izstrādāts konkrēts plāns, darbojas konstruktoru un arhitektu komanda, lai torņi beidzot paceltos pāri kara drupām, Padomju laika neticībai.

Pasākuma ienākumi tiks ziedoti Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīcas torņu atjaunošanai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais