Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūnijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Iebrien manā saulrietā

Publicitātes foto

Kantrimūzika, jūras krasts, saulriets, zvejnieku rokām nupat zvejotas un kūpinātas zivis, romantika, dažādas radošās darbnīcas Boho stilā, dejas, ugunskuri, tērzēšana un fotografēšanās kopā ar grupu «Sestā Jūdze», pārsteiguma viesi un cerību, mīlestības piepildīta tikko jaušama vasaras dvesma…

Tas viss sagaidāms jaunajā festivālā, kura ieskandināšanu uzsāks grupas «Sestā Jūdze» ar jaunajiem Mazjūras zvejnieku cerību un mīlestības svētkiem «Iebrien manā saulrietā» - sestdien, 11. jūnijā, (ieeja no pulksten 18) jūras krastā, Bērzciemā, tikai 80 km no Rīgas, 35 km no Tukuma un 10 km no Engures. Vietā, kur mīt patiesi, vēju appūsti latvju zvejnieki, kuri vairāk par visu mīl savu zemi un jūru, saviem spēkiem cenšas saglabāt piekrastes zvejas tradīcijas un nodot tās no paaudzes paaudzei, lai pasargātu piekrastes zveju no izzušanas.

Svētkos dzirdēsiet vienīgo šīs vasaras grupas «Sestā Jūdze» koncertu «Iebrien manā saulrietā», kurš norisināsies trīs daļās, darbosies bufetes, zivju tirgus, dažādas radošās darbnīcas, bet svētku vadītāja lomā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs.

Grupā «Sestā Jūdze» muzicē: dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs (balss, akustiskā ģitāra), Modris Miķelsons (balss, basģitāra), Aldis Strazdiņš (bungas), Kristaps Rullis (stīlģitāra) un Jānis Misiņš (ģitāras).

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais