Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 27. maijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Mākslinieku profesionālā ikdiena

Publicitātes foto

Sestdien, 21. maijā, no pulksten 15 līdz 19 radošajā kvartālā «Provodņiks» (Aptiekas ielā 19a, Sarkandaugavā) norisināsies atvērto durvju dienas aktivitātes.

Radošais kvartāls «Provodņiks» izvietots teritorijā, kas pieder nekustamo īpašumu attīstītājam «Realto». Attīstītāja iecere ir šo ~ 5,5ha teritoriju ar kopējo iznomājamo platību 50 000m2 veidot par daudzfunkcionālu kvartālu, kurā dzīvība noris 24h diennaktī un paralēli dažādiem kultūras un mākslas pasākumiem, darbību šeit veic visdažādākās nozares pārstāvošie nomnieki.

Atvērto durvju dienā apmeklētājiem būs iespēja ekskursijas veidā aplūkot un iepazīties ar vēsturisko un plašo bijušās gumijas izstrādājumu rūpniecības uzņēmuma «Provodņiks» galveno ēku, uzzināt tās vēsturi, kā arī šī brīža pielietojuma iespējas un nākotnes plānus attiecībā uz teritorijas attīstīšanu.

Pasākuma norises laikā apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt rezidējošo mākslinieku izstādes un iepazīt viņu profesionālo ikdienu, ielūkojoties darbnīcās, kurās tiek radīti mākslas darbi. Apmeklētāji būs laipni aicināti apmeklēt mākslinieces Baibas Ābelītes radošo studiju (attēlā - Baibas Ābelītes «Transformācija»), kurā ikviens interesents varēs izmēģināt gleznot īpašā mākslinieces autortehnikā. Apmeklētājiem būs iespējams arī piedalīties ielu mākslinieka Daiņa Rudens radošajā darbnīcā. Tajā katrs interesents, izmantojot mākslinieka izveidotos trafaretus, varēs apgleznot un iegūt savā īpašumā auduma maisiņu. Savukārt mākslinieces Irinas Krilo radošajā darbnīcā būs iespējams piedalīties kolektīvā mākslas darba - «Sarkandaugavas mozaīka» - radīšanā. Atvērto durvju dienas ietvaros apskatei tiks izstādītas kolekcionāra Aleksandra Smirnova 40 vēsturiskās rakstāmmašīnas. Vakaru noslēgs vieni no daudzsološākajiem jaunajiem elektroniskās mūzikas izpildītājiem «SMILTIS69» un «LEO NOVUS».

Ekskursijas interesenti varēs nofotografēties vēsturiskajās ēkas ražošanas telpās, kā arī piektā stāva basketbola zālē, kurā notika arī Latvijas vīriešu basketbola izlases fotosesija, pirms došanās uz 2017. gada Eiropas čempionātam spēlēm.

Atvērto durvju dienas aktivitātes:

- Pastaigu ekskursijas, kurās uzzināt par rūpnīcas «Provodņiks» vēsturi un kvartāla daudzfunkcionalitāti un telpu nomu. Ekskursijas notiks divos laikos: pulksten 15.30 un pulksten 17.30 (ekskursijai iespējams pieteikties, rakstot uz e-pastu: laura@provodnik.lv vai zvanot pa tālruni -26230267, norādot izvēlēto laiku un personu skaitu).

- Mākslinieces Baibas Ābelītes izstāde «Unrealistic» - no pulksten 15 līdz 19

- Ielu mākslinieka Daiņa Rudens radošā darbnīca - no pulksten 15 līdz 19

- Kolekcionāra Aleksandra Smirnova rakstāmmašīnu izstāde - no pulksten 15 līdz 19

- Mozaīku studijas «Kabinetto Mosaic Studio» mākslinieces Irinas Krilo radošā darbnīca - no pulksten 16 līdz 19

- Fotostūris basketbola laukumā - no pulksten 15 līdz 19

- Elektroniskās mūzikas izpildītājs «LEO NOVUS» - no pulksten 19 līdz 21

- «SMILTIS69» - no pulksten 21 līdz 23

Uz atvērto durvju dienu gaidīts ikviens interesents. Ieeja un automašīnu stāvvietas - bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais