Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. maijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Kaspara Zariņa atskaites punkts

F64

No trešdienas, 18. maija, līdz 11. jūnijam Galerijā «Daugava» būs skatāma mākslinieka Kaspara Zariņa izstāde «Sestā maņa».

Sesto maņu dēvē par iedzimto gudrību, iekšējo balsi, Austrumos par «trešo aci». Sestā maņa ir intuīcija. Cilvēks tiek mācīts ignorēt dabas dotās intuitīvās spējas, savas dvēseles daļu, kura ir netverama. Cilvēku māca visu kontrolēt ar prātu. Loģika ir veids, kādā prāts izzina realitāti, bet intuīcija ir veids, kā reālo pasauli izjūt cilvēka būtība.

Kaspara Zariņa glezniecības atslēgas vārds ir katra saskaņa ar sevi, pilnīga harmonija ar savu būtību, vismaz tiekšanās pēc tās. Šī saskaņa nes pēkšņi radušās atbildes, kuras prāts nesniedz. Vai šīs saskaņas meklēšana ir kas jauns… Drīzāk mūžīgs. Izstādi ir jāredz, to jāizbauda. Tā ir Kaspara Zariņa pēdējo divu gadu glezniecība un sava veida atskaites punkts. Vispirms jau sev.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!