Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 20. maijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Noklausies! Elizabete Vētra Ukrainas atbalstam

Publicitātes foto

Lai izteiktu līdzjūtību un atbalstu Ukrainas tautai, mūziķe Elizabete Vētra publicējusi dziesmu un video «We Will Rebuild Ukraine». Mūziķe zināma kā grupas «Franco Franco» soliste. Šī dziesma ir Elizabetes pirmā solo dziesma.

Ideja par dziesmu un video radās, iedvesmojoties no Katrīnas Gupalo īstenotā projekta «Latvia For Ukraine», kura ietvaros tapa dziesma «Resistance», tajā piedaloties vairāk nekā 40 mūziķiem, to skaitā arī Elizabetei Vētrai.

«Mūzika ir spēcīgs izteiksmes veids, universāla valoda, ar kuras palīdzību pasaule var kļūt vienotāka. Man nav tanku, ieroču un munīcijas, kuru nosūtīt Ukrainai, bet es varu likt lietā savu balsi, paust savu nostāju un iedvesmot citus darīt tāpat,» stāsta Elizabete V ētra.

«Krievijas izraisītā kara rezultātā Ukrainā nežēlīgā nāvē ir gājuši bojā un joprojām mirst cilvēki. Es noliecu galvu visu mirušo priekšā, sāpēs esmu kopā ar tiem, kuri ir zaudējuši savus tuvos un mīļos, un reizē arī sūtu cerības staru, ka mēs dosimies palīdzēt Ukrainu būvēt no jauna. Ukraina nav un nepaliks viena!»

Dziesmas ieraksts tapis skaņu inženiera un mūziķa Reiņa Kārkliņa vadībā. Video filmēts Cēsīs, Neredzīgo kvartāla telpās. Tā idejas autore un producente ir pati Elizabete, taču tikpat nozīmīgs šis projekts ir arī video operatoram Aleksandram Muižniekam un līdzproducentei Terēzei Stālmanei.

«Mums visiem šis laiks ir kā spēcīgs atgādinājums tam, cik trausls jēdziens mūsdienu šķietami demokrātiskajā un attīstītajā pasaulē ir brīvība,» pārdomās dalās Aleksandrs Muižnieks.

«Man šķiet, katram no mums kaut nedaudz ar saviem darbiem ir jāpievērš sabiedrības uzmanība tam, kas šobrīd notiek Ukrainā. Tieši šī iemesla dēļ projekts «We Will Rebuild Ukraine» man bija ļoti svarīgs un nozīmīgs. Paldies par iespēju paust arī savu nostāju un atbalstu Ukrainai tieši šādā veidā. Slava Ukrainai!», papildina Terēze Stālmane.

Visi dziesmas ienākumi tik ziedoti Ukrainas atbalstam. Elizabete, Terēze un Aleksandrs aicina turpināt atbalstīt Ukrainas cīņu par suverēnu valsti un demokrātisku pasauli visos iespējamos veidos.

Dziesma «We Will Rebuild Ukraine»:

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais