Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. aprīļa līdz 6. maijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Ukraiņu rokgrupa labdarības koncertā

Publicitātes foto

Sestdien, 30. aprīlī, «First Mir» naktsklubā norisināsies populāras ukraiņu rokgrupas «Druga Rika» («Дру́га Ріка́) labdarības lielkoncerts «Kurš gan, ja ne mēs?» («Кто, если не мы?»). Visi par biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Viss sākās ar to, ka grupas vokālists Valērijs Harčišins ar savas «Facebook» lapas palīdzību tikai dažu dienu laikā savāca miljonu grivnu militārajai tehnikai Ukrainas bruņoto spēku vienībai, kurā tagad dienē viņa brālis. Šai labdarības iniciatīvai sekoja tiešsaistes koncerts «Mariupole», kur izdevās savākt vēl 600 tūkstošus grivnu. Tagad mūziķi dodas Eiropas turnejā, lai turpinātu līdzekļu vākšanu. Arī grupas līdera vecākais dēls, tāpat kā viņa brālis, Ukrainas bruņoto spēku sastāvā aizstāv Ukrainas brīvību.

«Дру́га Ріка́» (attēlā) ir ukraiņu rokgrupa Valērija Harčišina vadībā, kas izveidota 1996. gadā Žītomirā. Rīgā mūziķi uzstāsies ar īpašu koncertprogrammu, kur izpildīs savus populārākos hītus. «Mēs izmantojam katru iespēju, lai rīkotu uzstāšanās tur, kur tas ir iespējams. Mēs saņēmām vienreizēju izceļošanas atļauju un garantējām atgriešanos pēc turnejas beigām. Mūsu mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk naudas, lai palīdzētu ukraiņiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem,» stāsta Valērijs Harčišins.

Grupa «Дру́га Ріка́»:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais