Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. aprīļa līdz 6. maijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Mākslas dienas 2022. Karš. Ukraina

Publicitātes foto

No piektdienas, 6. maija, līdz 12. jūnijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā (11. novembra krastmalā 35, Rīgā) norisināsies vizuālās mākslas izstāde «Mākslas dienas 2022. Karš. Ukraina».

Izstādes organizatori - Latvijas Mākslinieku savienība - šā gada Mākslas dienas velta Ukrainas atbalstam laikā, kad tur norisinās Krievijas Federācijas karadarbība, kas pasaulei liek šausmās redzēt nekaunību, nežēlastību un censties palīdzēt. Arī radošajai sabiedrībai, māksliniekiem Latvijā ir svarīgi rezonēt ar savu attieksmi un vizuālajām izjūtām. Latvijas Mākslinieku savienības aicinājumā dalībai izstādē teikts: «Mākslinieka pasaule ir iekļuvusi pārmaiņu vērpetē. Lietas un procesi, kas pastāvējuši attālināti un nosacīti, tagad ir kļuvuši tuvāki, baisāki un pasaules iedomātā stabilitāte emocionāli ir gaisusi...».

Reflektējot par visai sabiedrībai tik aktuālo un šausminošo karadarbību Ukrainā, dalībai izstāde atsaukušies ap 60 Latvijas mākslinieki un vizuālās mākslas nozares studenti. Izstādes «Mākslas dienas 2022. Karš. Ukraina» demokrātiskais formāts sniedz iespēju jaunu talantu atklāsmei, anulējot rutīnu, noteiktu tēmu vai pieredzes cenzūras aizspriedumus. Mākslinieku darbi «Mākslas dienu» izstādēs netiek žūrēti, un rīkotāji akceptē autoru iesniegtās radošās izpausmes dažādos mākslas veidos. Izstādes ekspozīcijā apvienots dažādu mākslinieku sniegums, kuru radošās darbības galvenais nosacījums ir profesionalitāte, un īpaši tiek akcentēti mākslinieki - personības.

Izstādes ekspozīcijas autors: Jānis Purcens.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais