"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

9.lapa

Rūtas Mežavilkas ceturtais dzejoļu krājums

Publicitātes foto

Izdevniecībā «Neputns» klajā nācis dzejnieces un rakstnieces Rūtas Mežavilkas ceturtais dzejoļu krājumu «Tālāk».

Dzejoļu krājums «Tālāk» apkopo no 2010. līdz 2021. gadam rakstītos dzejoļus. Krājumā autore atkāpjas no savu iepriekšējo dzejas grāmatu «Ikdienas dzīves» (2005) un «Dz.» (2010) urbāni sadzīviskajam noskaņām un pievēršas mūžīgajām tēmām - laika ritumam, cilvēka mūža pārvērtībām un dabas norišu vērojumam.

«Rūtas Mežavilkas ceturtais dzejas krājums «Tālāk» dosies pie lasītājiem pēc ilgāka, nepilnu 12 gadu pārtraukuma. Dzejas cienītājiem pietrūcis šīs dzejnieces intonācijas un melnbaltām fotogrāfijām līdzīgā, vērojumā atturīgā, taču sevī tik precīzā tēlojuma. Šo nišu nesen pildīja Montas Kromas renesanse. Tagad kārta atkal Rūtai Mežavilkai,» saka krājuma redaktors Aivars Eipurs.

Rūta Mežavilka ir rakstniece, dzejniece un māksliniece, trīs dzejoļu krājumu - «Vēstules un Sālszemes» (1999), «Ikdienas dzīves» (2005), «Dz.» (2010) - un romāna «Dzimuši Latvijai» (2012) autore. Viņas dzejai raksturīgs trāpīgs ikdienas dzīves vērojums un urbānās vides tēlojums, mūsdienu sievietes portretējums.

Dizains: Rūta Mežavilka.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais