"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

10.lapa

Viena diena mūzikas pedagoga dzīvē

F64

Otrdien, 12. aprīlī, pulksten 19 pirmizrāde «Willa Teātrī» (Stabu ielā 18c, Rīgā) - režisora Vara Piņķa «Pilna slodze», kas ir traģikomisks stāsts par vienu spraigu dienu ierindas mūzikas skolas pedagoga dzīvē.

Viena spraiga mācību diena liek uzdot eksistenciālus jautājumus par mācību procesa jēgu un pedagoga vietu tajā. Sabiedrībā, kas fokusējas uz bērniem kā esības centru, pasaulē, kas ir pilna strauju pārmaiņu, ir interesanti paraudzīties un pārskatīt robežas, kas valda starp bērniem un vecākiem, kā arī starp pedagogiem un skolniekiem.

Izrāde ir apbrīnas pilns veltījums pedagogiem, kas ir šī iestudējuma pamata mērķauditorija un, protams, arī pusaudžiem un viņu vecākiem.

Lomās: Inga Alsiņa - Lasmane, Rihards Zeļezņevs un Varis Piņķis (attēlā).

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais