"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

7.lapa

Džeza balāžu programma

Publicitātes foto

Ceturtdien, 14. aprīlī, «Atta Centre» uzstāsies viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā Deniss Paškevičs.

2021.gada nogalē leģendārajā Rīgas skaņu ierakstu studijā, kas no pagājušā gadsimta 60. līdz 90. gadiem zināma kā ierakstu studija, kurā tapuši daudzi nozīmīgi ierakstu izdevniecības «Melodija» albumi, tapa jauns ieraksts.

Šajā ierakstu studijā «Deniss Pashkevich Quartet», kurā apvienojušies vieni no vadošajiem Latvijas džeza mūziķiem - saksofonists Deniss Paškevičs, pianists Kristaps Vanadziņš, basists Andris Grunte un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, ierakstīja džeza balāžu programmu.

Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā. Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku un šobrīd pārstāvot četrus no tiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais