"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

6.lapa

Māksla pret karu

Publicitātes foto

Sestdien, 9. aprīlī, Rīgas Sv. Pāvila baznīcā notiks unikāls klasiskās mūzikas maratonkoncerts «Māksla pret karu», kur septiņu stundu garumā - no pulksten 14 līdz 21 - muzicēs vairāk nekā 25 Latvijas mākslinieki.

Spēlēs ērģelnieki Aivars Kalējs, Kristīne Adamaite, Aigars Reinis, Ilona Birģele (attēlā), Larisa Carjkova un Simona Sunepa. Pirmo reizi ērģeļu un vijoles pārlikumā tiks atskaņota slavenā ukraiņu komponista Miroslava Storika «Melodija».

Muzikālajā labdarības maratonā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Jūlija Vasiļjeva (soprāns) un Rihards Millers (baritons), dziedātāja Monta Martinsone (soprāns), vijolnieki - Paula Šūmane, Gidons Grīnbergs, Anna Salnit, Irina Vilegžaņina (čells), Virdžīnija Laube-Vītiņa (sitaminstrumenti), Aigars Raumanis (saksofons), Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs (klavieru duets), Armands Alksnis (elektriskā ģitāra), Katrīnu Gupalo un daudzi citi.

Mūziķi izpildīs iemīļotus un pazīstamus J. S. Baha, V. A. Mocarta, F. Šūberta, K. Sensānsa, E. Grīga skaņdarbus, kā arī latviešu komponistu Lūcijas Garūtas, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Aivara Kalēja, Uģa Prauliņa un Armanda Alkšņa mūziku.

Dienas laikā Rīgas Sv. Pāvila baznīcas pagalmā noritēs labdarības tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatnieku, dizaineru darbus. Visi tirdziņā iegūtie līdzekļi tiks nodoti biedrības «Tavi draugi» fondam. Apmeklētāji tiks cienāti ar siltu tēju un kafiju.

Līdzās koncertam notiks arī Miera mākslas darbnīcas, veltītas cilvēka iekšējā un savstarpējo attiecību miera radīšanas prasmei. Ar programmu var iepazīties www.makslapretkaru.lv.

Vakarā baznīcā tiks iedegtas tūkstošiem sveču, pieminot kara upurus Ukrainā.

Koncerta video translācija būs pieejama tiešraidē vietnē https://youtu.be/K8_SIaZmpsM.

Lai apmeklētu koncertu «Māksla pret karu», jāiegādājas biļete (ziedojums 5 līdz 30 EUR vērtībā; ar biļeti varēs vairākkārt ieiet baznīcā visas dienas laikā pārtraukumos starp skaņdarbiem).

Ar Ukrainas pasi koncerta apmeklējums bez maksas. Ieeja labdarības tirdziņā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!