Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. aprīlim

© Publicitātes foto

4.lapa

Olgas svētku diena ir klāt

Publicitātes foto

Gada sākumā, 7. janvārī, nozīmīgu jubileju nosvinēja dziedātāja Olga Rajecka. Lai atzīmētu šo notikumu, māksliniece ieplānojusi vairākus lielus koncertus, kuros viņa aicinās piedalīties māksliniekus, ar kuriem krustojušies viņas radošie ceļi. Koncerttūre sāksies sestdien, 2. aprīlī, ar diviem koncertiem - pulksten 15 un 19 - Lielvārdes Kultūras namā.

«Kad bija epidēmija, mums nebija ļauts dziedāt un būt kopā, visi bija izolēti, taču, kā es saku: karā viss ir atļauts! Karā cilvēki mirst un dzimst, karā cilvēki pārdomā daudzas lietas, diemžēl arī zaudē savus tuvākos, un tas ir briesmīgi… Taču karā ir atļauts arī dziedāt un dejot,» saka Olga Rajecka.

«Mēs nezinām, kas ar mums var notikt, mēs varam tikai ziedot un palīdzēt, un darīt visu citu, kas ir mūsu spēkos. Mēs neko nevaram ietekmēt, bet varam izrādīt savu attieksmi. Arī to, vai esam ar savu kaimiņu uz vienu roku. Katrā ziņā, es vienmēr esmu ar saviem kaimiņiem uz vienu roku - mēs vienmēr viens otram palīdzam. Tā mēs dzīvojam, un es gribētu, lai visi tā dzīvo,» saka dziedātāja.

Olgas Rajeckas jubilejas koncerti: 8. aprīlī Valmieras Kultūras centrā, 9. aprīlī - Latgales vēstniecībā GORS, 22. aprīlī - VEF Kultūras pilī, Rīgā, 24. aprīlī - Ventspils teātra namā «Jūras vārti», 30. aprīlī - Vidzemes koncertzālē «Cēsis», 11. jūnijā -Krustpils saliņā, 16. jūlijā - Rojas estrādē, 29. jūlijā - Dobeles Ķestermeža estrādē, 6. augustā - Jelgavas brīvdabas koncertzālē «Mītava», 12. augustā - Kandavas brīvdabas estrādē «Ozolāji», 24. augustā - Jūrmalā, Dzintaru Koncertzālē, 26. augustā - Liepājā koncertzālē «Pūt Vējiņi», 2. septembrī - Saulkrastu estrādē.

Visos koncertos piedalīsies pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā. Pēc koncertiem autogrāfi uz CD un grāmatām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais