Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 25. martam

© Publicitātes foto

6.lapa

Rīgas projektu koris trīs koncertos Rīgas apkaimēs

Publicitātes foto

Pēc pēkšņās ārkārtas situācijas ieviestās pauzes 2021. gada oktobrī Rīgas projektu koris (RPK) martā atsāk savu koncertdarbību - ar trīs koncertiem Rīgā.

Kora jaunā programma «Iepazīstinot ar Rīgas projektu kori» ļaus klausītājiem izbaudīt īpašu skaņdarbu izlasi no RPK projektiem, kas izpildīti aizvadīto četru gadu laikā.

Ceturtdien, 24. martā, pulksten 19 RPK uzstāsies Torņakalna baznīcā (Torņakalna ielā 5), piektdien, 25. martā, pulksten 19.30 koris dziedās savā mājvietā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, un sestdien, 26. martā, pulksten 16 RPK noslēgs projektu ar koncertu Čiekurkalnā, Rīgas Krusta Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Ropažu ielā 120).

Programma «Iepazīstinot ar Rīgas projektu kori» klausītājiem piedāvā krāšņu un daudzpusīgu repertuāru, sākot no Johannesa Brāmsa dramatiskajām motetēm līdz mūsdienu meistara Džeimsa Makmilana skaņdarbiem. Koncertos skanēs arī amerikāņu komponista Bleika Vilsona un angļu sakrālās mūzikas eksperta Herberta Hovelsa mūzika. Koncertā klausītājus priecēs arī viena no RPK dziedātāju un klausītāju iecienītākajām dziesmām no kora repertuāra - Džeika Rūnestada skaņdarbs korim un klavierēm «Nāc mežā» («Come to the Woods»).

«Pēc šiem diviem pandēmijas gadiem mēs visi labi atpazīstam to sajūtu, kad beidzot atkal satiekam senus draugus. Domāju, ka mums būs līdzīgi, atkal kāpjot uz skatuves un dziedot klausītājiem Rīgas baznīcās un koncertzālēs,» saka RPK mākslinieciskais vadītājs Kristofers Volšs-Sinka. «Ar šo programmu mēs vēlamies nodibināt ciešākas attiecības ar Rīgas publiku - mūsu uzticīgajiem klausītājiem atgādinot iepriekšējo programmu spilgtākos mirkļus, kā arī sniedzot jaunpienācējiem patiesu priekšstatu par to, kas mēs esam.»

Kopš RPK dibināšanas 2018. gada rudenī, koris ir uzstājies ar septiņām dažādam programmām, viesojoties vairākās Rīgas baznīcas un koncertzāles, kā arī visos četros Latvijas novados. Lai gan kora mērķis ir katras programmas ietvaros rīkot koncertus gan Rīgā, gan ārpus tās, pandēmijas laika noteikumu rezultātā koris izmantos iespēju padziļināt saknes mājās - galvaspilsētā.

Kopā ar kori uzstāsies koncertmeistare Līga Paegle.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!