Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 25. martam

© Publicitātes foto

3.lapa

Jauna digitāla platforma «Mājas koncertzāle»

Publicitātes foto

Jaunajā digitālajā platformā «Mājas koncertzāle» klausītājiem pieejami vairāk nekā 70 dažādu žanru koncertu ieraksti, kā arī koncertu tiešraides.

Lielākā daļa koncertu ierakstu, kuri līdz šim bija pieejami tikai iegādājoties biļeti, skatāmi bez maksas vietnē www.majaskoncertzale.lv.

Ierakstus, kas tapuši Latvijas koncertzālēs - Rīgā, Jūrmalā, Liepājā -, jaunajā digitālajā platformā var skatīties no jebkuras vietas pasaulē. Lai popularizētu Latvijas mūziku un Latvijas mūziķus ārvalstīs, platforma pieejama arī angļu valodā: www.homeconcerthall.lv.

Koncertos, kas tapuši kopš 2020. gada, uzstājušies tādi mākslinieki kā Raimonds Pauls, Vestards Šimkus (attēlā), Latvijas Radio koris, «Sinfonietta Rīga», Latvijas Radio bigbends. Tie ir tikai daži no māksliniekiem, kuru koncertu ieraksti ir skatāmi un klausāmi jaunajā digitālajā platformā.

Nav aizmirsts arī par pašiem mazākajiem klausītājiem - «Mājas koncertzāle» piedāvā koncertus pirmsskolas vecuma un skolas vecuma bērniem ar izglītojošu saturu.

Lai koncertus redzētu un dzirdētu iespējami plašāka auditorija, digitālajā platformā tiks piedāvātas arī koncertu tiešraides tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar apmeklēt tos klātienē.

««Latvijas Koncerti» aizvien meklē jaunus izteiksmes līdzekļus, lai klausītājiem sniegtu iespēju baudīt vislabāko mūziķu interpretācijas, kā arī palīdzētu muzikāli ceļot laikmetu un valstu dimensijās. Digitālais projekts «Mājas koncertzāle» sniedz iespēju būt klāt nozīmīgākajos mūzikas notikumos no jebkuras vietas pasaulē. Tā ir jauna satikšanās ar mūziķiem. Tā ir jauna satikšanās ar mūsu klausītājiem,» saka idejas autors, VSIA «Latvijas Koncerti» direktors Guntars Ķirsis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais